UD fraråder reiser til Thailand

Andeskjell

Strand

01.05.2010 kl 10:00
20.05
100 døde i bangkok siste dagene, portforbud og turister advares mot å oppsøke «action».
15.05
Kraftig opptrapping i konflikten, 25 meldt døde siste døgnet og mange sårede. Flere land stenger sine ambassader i Bangkok nå.
04.05:

Utenriksdepartementet fraråder reiser til Bangkok som ikke er strengt nødvendige. Dette gjelder ikke flyreiser via Bangkok internasjonale flyplass. Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla som ikke er strengt nødvendig. Norske borgere som oppholder seg i eller planlegger å reise til disse provinsene oppfordres til å ta kontakt med ambassaden i Bangkok for oppdatert informasjon og registrering.
Kgl. norsk ambassade
UBC II Building, 18th floor
591 Sukhumvit Road, Soi 33
Bangkok 10110
Thailand G.P.O. box 81
Bangkok 10501
Thailand

Tel: +66 (0)2204 6500
Fax: +66 (0)2262 0218
E-mail: emb.bangkok@mfa.no
Internett: www.emb-norway.or.th
Nødnummer: +66 (0)85117 2222

Pr dags dat (28.04.2010) virker det altså som om situasjonen forverrer seg og man bør ikke reise til Thailand.

MEDIA

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

20 Comments on UD fraråder reiser til Thailand

 1. Bjørn // mai 17, 2010 at 04:59 //

  Jeg er nettopp tilbake fra en tur til Suan Lum,eller en av rødskjørtenes leirer. Det errelativt stille og rolig. Det blei avfyrt 2 skudd fra gevær, og 1 skudd fra en hjemmelaget BK mens jeg var der. skal tilbake i kveld hvis kampene trappes opp.

 2. Landets nasjonale sikkerhetsråd har dessuten besluttet å gripe inn for å hindre pengeoverføringer til demonstrantene.

  Demonstrantene støttes av den avsatte statsministeren og mangemillionæren Thaksin Shinawatra. Myndighetene vil sikre at kontor som kan knyttes til ham og hans støttespillere ikke brukes til å overføre penger til rødskjortene.

  106 kontoer skal overvåkes og børsen, fondsforvaltere, banker og forsikringsselskaper får forbud mot å foreta transaksjoner som kan knyttes til demonstrantene.

  Det er Vg som skriver i dag og det sa jeg samme, det som jeg hørte mens jeg er i Bangkok i noen uker.Selv så jeg ikke en eneste rødskjorte der.Livet går som vanlig så er det bare å rydde sentrum 🙂

 3. thai dame // mai 16, 2010 at 10:24 //

  Jeg også en person som er thai.N.2 hvordan visste du at det er ikke mest flok i thailand some støtter på Rød skjorter? Du vet ikke sikkert ikke si noen som du ikke vet. mange som støtter på de Rød skjorter over all i thailand men du har ikke sett. ingen som liker at mange flok død for grunn av det er ikke enig hva regjering drive. Jeg er en person som er ikke enig med regjering som drepte thai flok.

 4. kulen // mai 16, 2010 at 09:19 //

  det er jo sykt trist at alt sånt skjer her i vår verden det skulle ikke ha vært noe som het krig vettu 🙁

 5. norske journalister oppsøker og intervjuer bare de rød-skjortene. Ikke rart at de påstår at det snart blir en borgerkrig! Familien min bor i Bangkok og de lever som vanlig. Broren min går som vanlig på jobb.

  Ikke tro at de fleste thai støtter rød-skjorterne.

 6. toree // mai 13, 2010 at 14:45 //

  kona og barna landet i Bangkok i dag.
  de dro inn til byen og er nu på shopping og skal ut å spise i kveld.
  De ser ingen rødskjorter eller gulskjorter.
  Vg må lete godt som finner dem, eller er de bare en plass i byen?

 7. Arne Johnsen // mai 3, 2010 at 10:35 //

  28 år i Thailand, det er TAKSIN som lager problem, pøser penger ti de røde. Thailand er korupsjon helt vanlig, ingen lover virker. Kjører du for fort, så putter du noen Baht til purken, og kjører videre.

 8. For bare o nevne fra BKK, det sies at rødskjortene for 1000 baht om dagen fra tidligere statsminister som vil vende tilbake som helt(selv hoper jeg ikke det).
  Det er ca 200 nok om dagen og so mye tjener dem ikke her 🙂 Da skjonner dere hva jeg sier 🙂
  Sorry for den thai tastaturet. Stoter selv disse gulle og resjime her som vil ordne normalt liv i Thailand.
  Lenge leve Thailands kongen!

 9. Sitter i bangkok naa, og vart her i 3 dager… eneste jeg merker er litt mer politi og soldater en vanlig, men det er ikke noe problem, de smiler og er hyggelige som alltid for! var litt ola dunk drita i natt, og satt Lenge og pratet med soldater paa gata! det er ikke skummelt for Oss, og det siste thailand trenger naa er at alle land fraraader og dra hit!! saa lenge du ikke oppsoker demo osv saa er det 0 stress… husk paa str paa bangkok, er ikke 15-20 mill folk som loper rundt og kriger, det er noen som kjemper for det de tror paa, og det har «ingenting» med oss og gjore! Reis til thailand, hold dere unna demo osv, og nyt livet og kulturen!!

 10. Lurifaks. // mai 3, 2010 at 07:50 //

  Det er flaut å se at norske medier legger seg flate for den statelige propagandamaskinen i Thailand.
  Hadde dere visst hva som foregår i dette landet hadde dere holdt dere for gode til det.
  Og for ordens skyld; Slutt å omtale rødskjortene som de røde. Dette har ingenting med kommunisme å gjøre.
  Forøvrig er det begredelig å se at nordmenn er de største godfjottene som reiser på Thailand.
  Selv om det er den eneste u-hjelpen som fungerer gjør de ofte mer skade enn hjelp.

 11. kristian // mai 1, 2010 at 13:36 //

  Utenriksdepartementet fraråder reiser til Bangkok som ikke er strengt nødvendige. Dette gjelder ikke flyreiser via Bangkok internasjonale flyplass.

 12. kristian // mai 1, 2010 at 13:31 //

  Jeg bor i Thailand. Ikke i Bangkok, men jeg ferdes der stadig. Det eneste jeg har merket til dette problemet, er at det noen steder er litt flere politimenn enn vanlig. Skal du derimot oppsøke den norske ambassaden er du nær opp til det utrygge området. Styr unna ambassaden så er resten av Thailand like trygt som det alltid har vært for deg som kommer fra Norge. Det er egentlig bare et stort veikryss i et land som er på størrelse med Norge som er å betrakte som et urosenter. Hallo, ikke la dere skremmes vekk fra å dra til dette vidunderlige landet. Heller ikke la VG (vredens gnag) eller Dagbladet som er en kopi av VG skremme dere fra å dra til Thailand. Flyplassen er omlag fire til fem mil utenfor sentrum av byen. På flyplassen ser dere ikke noe som minner om problemer. Bare vær obs på at i King Power tax free butikkene blir uskyldige tatt for butikktyveri, kun for å presse penger ut av ærlige folk. Det burde ikke være noe problem. Bare ikke besøk disse butikkene. Det er allikevel billigere å gjøre innkjøpene på utsiden av flyplassen.

 13. tibbi // mai 1, 2010 at 07:44 //

  Suvarnabhumi var okkupert av gulskjortene, ikke RS. Sympatisører blandt militære og politi er i majoritet og det er grunnen for liten aktivitet. Jeg tok massevis av bilder selv, men fikk meg aldri en på «trynet», kun tommel opp.

 14. admin // mai 1, 2010 at 07:42 //

  MAn må også huske at UD skal gi råd til «alle»-dvs at de må legge seg på det nivået som passer for den vanlige turis. Det er klart at for de som har god kjennskap til Thailand kan man unngå problemene.

 15. Jeg syns UD gjør helt rett i å advare.
  Man må tenke litt lenger enn dagens situasjon. Pr idag kan det godt tenkes at det er helt trygt så lenge man ikke oppsøker trøbbel. Poenget, imidlertid, er at dette meget lett kan eskalere, ettersom det virker som politi/militære undviker resolut handling mot de røde. Det kan godt tenkes at dette skyldes at de selv har mange sympatisører. Det er ikke så lenge siden Suvarnabhumi var lammet av protester og det kan lett skje igjen. Reiser man til Thailand nå bør man være forberedt på man brådt kan få problemer med å komme seg hjem og at reiseforsikringer kan bli kanselert pga force majeure.

 16. tibbi // mai 1, 2010 at 07:31 //

  Har akkurat kommet fra Bangkok, var tilstede under de s.k. opptøyene, ingen fare, alle var blide. Det er massevis av infiltrarører som gjør det værre for RS og det er et problem for disse. Det er klart pressen hauser opp situasjonen, de gidder ikke engang snakke med de involverte. Så fort det er en norsk pressegubbe der, skal han fremstå som den rene helten, siden han turde å ta en tur. PRØV HELLER Å FINNE UT OM HVA SOM EGENTLIG FOREGÅR !!! IKKE SPILL HELTEROLLEN BARE VED ETT BESØK !!!!
  Hadde RS villet deg noe vondt, hadde du sikkert hatt problemer med å skrive hjem ! SKRIV SANNHETEN !!!!

 17. Magnus…..jeg har vært mange år i Thailand, og når du sier du ikke følte deg truet hvis de slo deg, ja da tror jeg heller ikke de slo deg. ALLE thaier «tar» deg hvis de føler de må «ta» deg. Men som den «helten» du er….du tålte det vel…. For noe sprøyt……

 18. Trygt for turister. Saken er blåst ut av proposjoner. Har selv bodd i Thailand i 6 år og var der sensest på både i januar, februar og mars. Med mindre man ikke oppsøker rallyene eller demoene er man helt trygg.

 19. Jan:
  Nå står dette presisert i posten, som det jo tydelig fremkommer er hentet fra UD sine sider under reiseråd-THAILAND. Jeg antar folk tar seg bryet med å lese disse få linjene når de først klikker seg inn her.

 20. RoyalGard // april 30, 2010 at 12:45 //

  Hadde reporteren regnet med noe annet ?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.