Tips til ferie med dykking i Thailand

Thailand er kjent for å være et av de beste stedene i verden for dykking , med krystallklart vann, fargerike koraller og et mangfold av fisk og andre marine arter. Her er noen reisetips for dykking i Thailand:

Similan-øyene: Similan-øyene er et verdenskjent dykkested som ligger i Andamanhavet utenfor vestkysten av Thailand. Dette området har noen av de reneste og mest krystallklare vannene i verden, og er hjem til en rekke fantastiske koraller, hvalhaier, mantastråler og en rekke tropiske fisker.

Koh Tao: Koh Tao er en øy i Sør-Thailand som er kjent som et av de beste dykkestedene i landet. Øya har et mangfold av dykkesentre som tilbyr dykkerkurs og turer, og er også kjent for sitt avslappende øy-liv. Du finner utvidelse av tipset for Koh Tao nederst i denne artikkelen.

Chumphon Pinnacle: Chumphon Pinnacle er et dykkested i nærheten av Koh Tao som er kjent for sin fantastiske korallvegg og et mangfold av marine arter som inkluderer haier, muray ål, barracuda og tunfisk.

Foto: Nikki Williams Pexels.com

Hin Muang og Hin Daeng: Disse to dykkestedene ligger utenfor Koh Lanta i Sør-Thailand og er kjent for sitt utrolige korallrev og et bredt spekter av marine liv, inkludert hvalhaier, mantastråler og barracuda.

Richelieu Rock: Richelieu Rock er et annet berømt dykkested i Thailand som ligger i nærheten av Surin-øyene. Her kan du se hvalhaier (verdens største fisk, en planktonspisende hai) , mantastråler, barracuda og mer.

Dykkesikkerhet: Sørg for å dykke med en profesjonell instruktør og følg alltid sikkerhetsprosedyrene. Sørg også for å sjekke værforholdene før du drar ut på en dykkertur.

Dykkeutstyr: De fleste dykkesentre i Thailand tilbyr utleie av dykkeutstyr, men hvis du er en erfaren dykker, kan det være lurt å ta med ditt eget utstyr for å sikre at det passer perfekt.

Med disse tipsene i bakhodet, kan du dra på en flott dykkeropplevelse i Thailand og oppleve noen av de beste dykkestedene i verden.

Utvidet tips Koh Tao:
Koh Tao er kjent for å være et av de beste stedene i Thailand for dykking, med krystallklart vann og en rekke dykkesentre som tilbyr alt fra dykkerkurs for nybegynnere til avanserte dykketurer. Her er noen tips for dykking på Koh Tao:

Velg riktig dykkesenter: Det er mange dykkesentre på Koh Tao å velge mellom, så det kan være lurt å gjøre litt forskning på forhånd for å finne et som passer til dine behov. Sørg for at dykkesenteret har erfarne instruktører og god sikkerhetsrekord.

Velg riktig tidspunkt: Værforholdene kan variere på Koh Tao, så det kan være lurt å velge riktig tidspunkt å dra på dykketurer. De beste månedene for dykking på Koh Tao er fra februar til september.

Velg riktig dykkerkurs: Koh Tao har et stort utvalg av dykkerkurs, fra nybegynner til avansert nivå. Velg et kurs som passer til ditt ferdighetsnivå og interesser.

Utforsk de beste dykkestedene: Koh Tao har en rekke flotte dykkested som Sail Rock, Southwest Pinnacle, Chumphon Pinnacle, og Shark Island. Gjør litt undersøkelser på forhånd for å finne ut hvilke steder som passer til dine interesser og ferdighetsnivå.

Ta vare på miljøet: Koh Tao er hjem til en rekke marine arter og koraller, så det er viktig å ta vare på miljøet når du dykker. Sørg for å dykke ansvarlig, ikke røre korallene eller dyrene, og unngå å kaste søppel i havet.

Linker:
Reisetips Phuket
Divein- Thailand

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.