Storbyferie til Tblisi

Tbilisi er største by og hovedstaden i Georgia, med ca. 1,5 millioner innbyggere. Dette er fantastisk by hvor det helt klart står bedre til enn i noen andre tidligere Sovjet-byer. Prisnivået er lavere enn så å si alle europeiske land, været er bra, og maten er fantastisk. I tillegg er man nærme en rekke spennende destinasjoner.

Man kan fly til Tbilisi fra flere europeiske byer. For nordmenn er kanskje en mellomlanding i Tallinn det enkleste, og billettprisene er hyggelige. Vel fremme kan man oppleve en flott gamleby eller tidligere festning hvor man har god utsikt ut over byen. Det er gode shoppingmuligheter og Tbilisi er en by det er fint å bare vandre rundt i. Georgiere er varme mennesker som er stolt av landet sitt, og som gjør veldig mye for at turister skal trives.

Hotellprisene er også hygelige, man kan få 4-5 stjerners hotell for under tusenlappen, mens 3-stjerners gjerne koster under 500! Sjekk priser på (aff.lenke)

Tblisi Foto:Haakon S. Krohn

Det georgiske kjøkken er et kapittel for seg selv. Det er relativt lite kjent, og fantastisk undervurdert i vår del av verden. Ulike kjøttretter, brødprodukter, ost og vin er bare noe hva du kan spise i Tbilisi eller resten av landet. Prisnivået er lavt og to personer kan spise en god middag for 100-200 kroner totalt. Taxi er også svært rimelig og man betaler maks 30 kroner uansett hvor i Tbilisi man skal, og som oftest rundt 15 kroner.

Fra Tbilisi er det relativt kort vei til andre byer og land. Etter et par timer i bil eller buss kommer du til enten Azeribaijan eller Armenia. Rundt 5 timers kjøring fra Tbilisi ligger badebyen Batumi som har flotte strender langs kysten av Svartehavet. Herfra er det kun et par mil til den tyrkiske grensen, eller under en dagstur til Russland.

Stalins fødeby, Gori, ligger under en time fra Tbilisi. Her kan man oppleve et museum viet til den tidligere Sovjet-lederen. Stalins private togvogn står på skinner utenfor museet og man kan få guidet tur på innsiden av engelskspråklige guider.

Tbilisi er en flott by man kan være i flere dager. Man kan så reise videre rundt i Georgia eller krysse grensen til Tyrkia, Russland, Armenia, eller Azerbaijan. Tiblisi og Georgia som helhet er en unik miks av europeisk og asiatisk kultur. Et godt klima, fantastisk mat, lave priser og få turister gjør dette til et reisemål flere burde oppleve. Ønsker du en reise utenom det vanlige er Georgia en ypperlig destinasjon.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.