Storbyferie Roma

Colosseum Foto:Konrad Zielinski/wikimediacommons

Colosseum Foto:Konrad Zielinski/wikimediacommons

”Den evige by” er hovedstad og største by i Italia og en av de største og mest innflytelsesrike byene i verden. Roma var tidligere hovedsetet i Romerriket, og byens posisjon som maktsentrum i en av historiens største sivilisasjoner har uten tvil påvirket byen. Samtidig har Roma også hatt stor innflytelse på verden. Det er ikke uten grunn at uttrykkene ”alle veier fører til Rom” og ”når man er i Roma, gjør som Romerne” oppsto. I Roma ligger også Vatikanstaten, hvor paven holder residens.

Det er vanskelig å beskrive Roma kort og presist, da den huser mangfoldige verdenskjente attraksjoner. Coloseeum, Pantheon, Vatikanet, Peterskirken, statuer, fontener, kirker, museer, arkitektur; listen blir fort lang! Roma er fylt av kontraster, fra storslagne monumenter til trange gater. Dette er uten tvil en av verdens vakreste byer, som besøkes av millioner av mennesker hvert år. Sommeren kan bli særdeles varm i Roma og man bør unngå å besøke byen i de varmeste periodene. I deler av august er dessuten veldig mange butikker stengt grunnet ferie. Tidlig eller sent på sommeren, vår og høst er langt bedre tidspunkter å reise dit på, og da er ofte flybillettene billigere også!

Roma er katolisismens fødeby. Omringet av Roma ligger Vatikanstaten hvor Paven veileder alle verdens katolikker. Roma har over 900 kirker, mange av dem svært vakre. Vatikanstaten er spekket med historie, kultur og arkitektur samlet på et ganske lite område. De sveitsiske vaktene i klovnelignende drakter er et merkelig syn, og ikke vanskelige å få øye på. Selve senteret for den katolske religion er den fantastiske Peterskirken. Den nåværende versjonen av kirken ble påbegynt i 1506 av Pave Julius II. Man kan gå inn i kirken og gå eller ta heis til toppen, en uforglemmelig opplevelse. Merk at det er ganske streng kleskode for å komme inn. Petersplassen er også noe man absolutt må oppleve i Vatikanet, Samt Vatikanets museum, men det er også en hel del annet å foreta seg i denne hellige byen. Roma er også et shoppingmekka, bla er utvalget innen klær/mote enormt og prisene er lavere enn i Norge på mange eksklusive merker.

Trevi Fontenen Foto:wikimediacommons

Trevi Fontenen Foto:wikimediacommons

Det verdenskjente amfiteateret Colosseum er kjent blant annet fra filmen Gladiatoren. Det var plass til 50.000 mennesker i dette landemerket som ble ferdigstilt på 80-tallet e. Kr. I gamlebyen kan man oppleve Pantheon som er på UNESCOs verdensarvliste. Dette ble opprinnelig bygget som et tempel for flere guder, men har fungert som en kristen kirke siden det 7. århundre.

Det er få byer i verden som byr på like mye som Roma, og det er ikke alt man kan nevne i en forholdsvis kort artikkel. Foruten de ovennevnte stedene er Spansketrappen, Det Sixtinske kapell, Trevifontenen, Forum Romanum, Piazza Navona og Caster Sant´Angelo bare noen få av bokstavelig talt tusenvis av turistattraksjoner i byen. Det er flere hundre severdige kirker, blant annet de ”fem store”. Roma er også en stor fotballby- er du interessert i en fotballtur til Roma, les mer her- «Fotballreise Roma» Roma er en populær weekenddestinasjon men det er helt uproblematisk å tilbringe en lengre periode i byen; man trenger uansett mange reiser hit for å oppleve alt!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. De mest populære storbyene 2013 | Feriemoro.no

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.