Storbyferie i Milano ikke bare for shoppere

Milano er først og fremst en av verdens viktigste motemetropoler. Innad i Italia er den også det finansielle sentrum. Milano er ikke en typisk vakker by, og historien, arkitekturen og kulturen i byen tåler ikke sammenlikning med for eksempel Roma, Madrid eller Paris. I Milano handler det mer om den kosmopolitiske storby-livsstilen i Italias rikeste og mest moderne by. Da man heller reiser til Roma for å oppleve historie og verdenskjente monumenter, er Milano best på fotball, shopping, og uteliv.

Piazza Duomo Foto:wikimediacommons

Piazza Duomo Foto:wikimediacommons

Milano står med sin pulserende atmosfære i kontrast til andre italienske byer, hvor tempoet ofte er mer behagelig. I tillegg er byen betraktelig ”gråere” enn andre italienske storbyer. For å finne de beste områdene i Milano må man gjerne lete litt mer enn hva man ofte er vant til i typiske turistbyer hvor attraksjonene nærmest kastes etter en. Slik sett er Milano noe utypisk Italia, i alle fall i sammenlikning med de sørligere delene av landet.

Våren og høsten er de beste tidene å reise til Milano. Sommeren blir svært varm, og byen er også langt roligere, spesielt i august hvor mange lokale har ferie. Vinteren minner om en mild norsk vinter med rundt null grader, tåke, regn og snø. Hvis man takler dette, er byen veldig flott rett rundt jul.

Selv om Milano har færre attraksjoner enn Roma, er det attraksjoner verdt å få med seg. Det kanskje viktigste monumentet i byen er Duomo, en massiv katedral påbegynt i 1386. Kirken er svært flott og det er mulighet for å gå trappene til toppen. Her får man en veldig god utsikt over byen. Plassen rundt kirken er selve hjertet av Milano, med mange restauranter, kafeer og et yrende liv hver dag. I kirken Santa Maria delle Grazie finner du bildet ”Det siste måltidet” av Leonardo Da Vinci. San Maurizio er en spektakulær kirke fra Renessansen.

La Scala-teateret er et av de mest anerkjente operahusene i verden. Det ble først åpnet i 1778, senere restaurert i 2004. Et mekka for alle som er glad i shopping

La Scala Foto:wikimediacommons

La Scala Foto:wikimediacommons

er Galleria Vittorio Emanuele, med varer fra verdens fremste motehus. Man kan også dra til Via Montenapoeleone, byens fremste handlegate. Heller ikke her er det mangel på luksusmerker. Sist men ikke minst er moteuken i Milano en av de viktigste i moteverdenen.

Milanos to store fotballag, AC Milan og Internazionale, spiller begge sine hjemmekamper på Giuseppe Meazza/San Siro. Det er mulig å skaffe billetter til vanlige kamper, selv om Derby della Madonnina, kampen mellom de to Milano-lagene, alltid er utsolgt. Les mer her om Fotballtur til Milano .

Milano er en moderne og velstående storby med fantastiske shoppingmuligheter. Den er på mange måter annerledes enn andre italienske byer, med en helt spesiell atmosfære. Byen må i større grad enn for eksempel Roma utforskes, og det er ikke like mange åpenbare turistattraksjoner som i andre europeiske storbyer. Når det er sagt, er det fortsatt mange bygninger, kirker og museer man kan besøke i Milano. I tillegg kommer selvfølgelig klesbutikker og kjøpesentre i ypperste verdensklasse.Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. De mest populære storbyene 2013 | Feriemoro.no

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.