Storbyferie i Malaga

Havnen i Malaga Foto:Jean-Marc Digne via WikimediaCommons Havnen i Malaga Foto:Jean-Marc Digne via WikimediaCommons

Málaga
Syden- og storbyferie i en pakke

Storbyrferie ved Middelhavet er et særdeles godt alternativ til den tradisjonelle sydenturen. Og Málaga er etter vår mening en av de beste byene å legge storbyferien til , siden den er «passe stor».
Dette skal dere se i Málaga:

Alcazaba og Gibralfaro
Det muslimske herredømmet over store deler av Spania er godt synlig i Málaga. Festningen Gibralfaro troner over byen på en liten høyde og citadellet Alcazaba ligger som et indre festningsverk i den muslimske gamlebyen.

Det romerske teateret
Bare et solid steinkast fra Alcazaba ligger et vitnesbyrd om byens spennende historie – et romersk teater. Sving innom samtidig med et besøk i citadellet, og hvis du er modig kan du teste den fantastiske akustikken. Publikum er det nok av 🙂

Málagas katedral
Ikke langt fra det romerske teateret ligger Málagas katedral, som et vitnesbyrd om at byen endte som en spansk by styrt av katolikkene. Et spennende byggverk som aldri blir ferdig, det ene tårnet mangler, og katedralen går derfor under navnet «Den enarmede».

Maxim.Fotos - Málaga de noche 8

Picasso Museet og Picassos fødested
Den ikke helt ukjente kunstneren Picasso ble født i Málaga, og slikt blir det museer av. Picasso Museet viser en rekke av hans verker – fra den spede starten og frem til noen av verkene som gjorde bybarnet verdenskjent. Picassos fødested viser hjemmet han trådde sine barnsben i, samt noen av hans tidlige tegninger, skisser og verker.

Málagas botaniske hage
I utkanten av byen ligger en botanisk hage som tar pusten fra planteinteresserte. Den botaniske hagen blir dessuten regnet som en av byens fineste parker.
Ekspedisjon i Málaga!

Jardines-malaga

Gå på en ekspedisjon i Málaga – uten reisetips eller anbefalinger. Dere finner mange koselige plazaer og parker, spisesteder og fantastisk arkitektur rundt om i byen «off the beaten path». Så ta på dere gode spasersko og nok penger til å ta en taxi tilbake til hotellet, og legg ut på ekspedisjon!

Spansk mat er en opplevelse i seg selv
Spennende mat er nesten halve opplevelsen på en ferie – og spansk mat er spennende! Tapas kjenner vi alle og retter som paella og gazpacho har nok de fleste spania-farere prøvd i løpet av sine ferier. Men i Málaga kan vi tilføre noen nye regionale favorittretter til listen over spansk mat som bør prøves. Alt passer ikke norske ganer, men kanskje dere finner noen nye favoritter?
Nedenfor lister vi opp noen av de mange typiske Málaga-rettene:

Gazpacho – vi begynner med å nevne gazpacho som er populær i Málaga. Nyt den friske suppen som er laget av blant annet tomat, agurk, olivenolje, paprika og hvitløk på varme dager når tyngre retter kan bli litt overveldende.

Porra Antequerana – Minner om Gazpacho, men er mer tykk. Serveres med skinke, kokte egg og tunfisk.

Migas – friterte brødbiter kokt i olivenolje med hvitløk, rød paprika, bacon og skinke. Serveres sammen med chorizo og stekte egg.

Fritura Malaguena – Liker du sjømat så bør du prøve denne retten. Den består av en rekke forskjellig sjømat som er kuttet og fritert.

Gachas Malaguena – dessert laget på fritert brød med en søtlig lett krydret væske. Annerledes dessert som serveres varm og særlig spises på vinteren.

Men husk at det er mange, mange flere retter å velge mellom. Så se frem til en langhelg eller uke fylt med gode og annerledes matopplevelser. – Og husk: Styr unna spisesteder som viser menyen med bilder – de er aldri gode!

Her lister vi opp noen spisesteder som serverer mat med «det lille ekstra». Antrekk anbefales og regn med en noe større regning enn på mainstream-restaurantene.

Abuela Maria – Calle Salvador Allende 15 – Restaurant med en Michelin-stjerne. Serverer fusion-mat med spansk inspirasjon.

Cafe de Paris – Calle Véles-Malaga 8 – Restaurant med en Michelin-stjerne. Familiedrevet restaurant som serverer spanske retter med en tvist.

El Refectorium – Calle de Cervantes – Tapas-bar og restaurant som er populær blant Málagas befolkning – og da særlig de som skal på tyrefekterstadion som ligger rett ved siden av. Høy sigarfaktor.

Palo Cortado – Avenida de Pries – Interiøret er, la oss kalle det… annerledes. Maten har en modig vri og stedet er særlig kjent for sin sjømat.

Trababuches – Calle José Aparicio, 1, Ronda – Restaurant med en Michelin-stjerne. Se frem til spennende sammensatt mat.

Málaga er en passe stor storby for en sydenferie!
Særlig i sommerhalvåret kan det bli litt i klammeste laget å legge en storbyferie til en av Middelhavets absolutte storbyer som for eksempel Barcelona. Det blir rett og slett for varmt og når 5 millioner mennesker skal på stranda samtidig, da blir det fullt.

Málaga er mer passende! Byen er akkurat så stor at du kan gå deg bort, men så liten at du fort finner veien tilbake igjen. Sandstrendene i byen, med Malagueta i spissen, er lange og brede med gode servicetilbud. Eller man kan hoppe på lokalbussen og reise til en av de mange barnevennlige strendene som ligger rett utenfor Málaga.

Der treffer man lokalbefolkningen i stedet for turister, og etter bare 10-15 minutter på lokalbussen så kan man oppdage sin «egen» perle av en strand. Anbefales!

Artikkelen er levert av en gjesteforfatter

View of Malaga 2

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.