Storbyferie i Madrid

Madrid er Spanias hovedstad og største by. Byen har rundt 3.3 millioner innbyggere, mens Madrid med omkringliggende områder har rundt 6.5 millioner. Madrid er en vakker by med blant annet store kulturelle tradisjoner, fotballklubben Real Madrids hjem, og har også et svært livlig uteliv.

Kulturelt bærer Madrid preg av å ha vært hovedsetet for det spanske imperiet. Dette har ført til at byen har mye spennende arkitektur og flere plasser og bygninger brukt av det spanske monarkiet. Byen er liberal og spesielt tolerant overfor homofile. Det er svært mange utesteder i Madrid, og festene holder på til tidlig neste morgen. En stor andel immigranter fra hele verden setter også sitt preg på byen.

Plaza de Sol Foto:Onar Vikingstad/wikimediacommons

Plaza de Sol Foto:Onar Vikingstad/wikimediacommons

Madrid har en rekke offentlige plasser, og flere av disse er det essensielt for enhver turist å få med seg. Kanskje den mest sentrale delen av Madrid er plassen Puerta del Sol. På denne plassen skjer det alltid noe, og dette er et godt utgangspunkt for turister. Den kjente statuen av Kong Charles III til hest står midt på plassen. En annen yndet plass for tilreisende er Plaza Mayor, som har en rekke butikker, kafeer og restauranter. Det storslagne Palacio Real er det kongelige palass i Spania. Slottet er et arkitektonisk mesterverk, men ikke den faktiske boligen for den spanske kongefamilien. For å handle eller bare oppleve Madrids travle hverdagsliv er gaten Gran Via et godt alternativ.

Madrid er et mekka for museumsentusiaster. I museumsdistriktet kan man oppleve Museo del Prado som har en av verdens fremste samlinger av klassisk kunst. Reina Sofia Natinal Museum and Art Center har moderne kunst av blant annet Picasso og Dali. Thyssen-Bornemisza Museum of Art har verker av Monet, Van Gogh, Picasso og flere. Til sammen utgjør disse tre museene det såkalte ”museums-triangelet”, men det er også en rekke andre kunstsamlinger i dette området. Man kan også slappe av i en rekke parker eller få med seg et flamenco-show mens man er i Madrid. Innen klassisk musikk og opera er det et bredt tilbud. Den årlige homo-paraden Madrid Gay Pride samler over 1.5 millioner mennesker og er en vanvittig folkefest.

For fotballelskere er Madrid en av de store byene i verden. Hele fire lag fra den øverste divisjonen holder til der, og det mest kjente er uten tvil Real Madrid. Er du glad i fotball er en tur til Reals storstue, Santiago Bernabeu noe du bør unne deg. Les mer om dette her- «Fotballtur til Madrid«

Madrid er et fantastisk reisemål som byr på svært mye. Både innen kunst og kultur, arkitektur, musikk, natteliv og fotball er det severdigheter og opplevelser på rekke og rad. Det er derfor lett og forstå hvorfor byen er populær for turister fra hele verden.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.