Storbyferie i London

Tower of London Foto:wikimediacommons

Tower of London Foto:wikimediacommons

London er i manges øyne den aller mest spektakulære og interessante storbyen i Europa. Hovedstaden i Storbritannia er også Europas største by, med et folketall som varierer mellom 8 og 14 millioner, alt etter hvord stor del av forstedene man tar med i beregningen. Grunnet byens enorme areal og folketall, er det naturlig at London er en ledende by på en rekke områder. De utallige mulighetene, byens energi og multikulturelle atmosfære er noen av årsakene til at den er et svært populært reisemål for alle typer turister. I tillegg er det enkelt og billig å komme seg til London fra de fleste norske byer. Det går direktefly fra så godt som alle de store norske byene, både med billigselskaper som Ryanair og andre.

Byen er en internasjonal tungvekter innen finans, mote, kultur, politikk, musikk, sport og mer. Den er et naturlig utgangspunkt for rundreiser i Storbritannia, og det er mange muligheter for utflukter eller dagsturer til steder som for eksempel Cambrigde. London er full av attraksjoner, severdigheter, og opplevelser uansett hva man måtte ønske å bruke tiden i byen på. Buckingham Palace er dronningens offisielle residens, og et av de aller mest kjente landemerkene i hele England. For å få en oversikt over denne enorme byen anbefales London Eye, verdens tredje største pariserhjul. Dette ligger langs bredden av Themsen. Et av de mest sentrale punktene i byen er Picadilly Circus, hvor det alltid skjer noe. Tower Brigde er et annet ikonisk landemerke man umulig kan unngå å støte på. Tower of London ligger ved siden av broen. Det nærmeste man kommer et sentrum i London er Trafalgar Square, en plass det også skal godt gjøres å komme utenom i løpet av en ferietur. Parlamentet holder til i Westminster, hvor man kan oppleve Westminster Abbey og klokketårnet Big Ben. EUs høyeste bygning, The Shard, ligger i London og ble ferdigstilt i 2012.

London Foto:theemirr/wikimediacommons

London Foto:theemirr/wikimediacommons

Det er såpass mange kvalitetsmuseer i London at det er vanskelig å gå i detaljer, men spesielt kan British Museum, National Gallery, Tate Modern, Tate Britain, Natural History Museum, og National Portrait Gallery nevnes. Alle disse har fri inngang. I tillegg til de største og mest kjente museene, er det flere hundre mindre innenfor en rekke områder. Innen musikk og teater er det svært mange muligheter. London har flere store parker som fungerer som grønne oaser i en stor og travel metropol. For de litt mer spesielt interesserte har London verdens absolutt beste krisgmuseum- Imperial War Museum som er heeeelt makeløst!

For mange, og spesielt her i Norge, er London et mekka for fotball. De mest kjente og populære klubbene i byen er Arsenal, Tottenham og Chelsea. I tillegg til disse finnes det flere andre klubber som Fulham, QPR, West Ham, Charlton, Crystal Palace, og Milwall, samt mange mindre. De største klubbenes kamper er alltid utsolgt, og billetter må kjøpes til blodpris. Hos de mindre klubbene er det langt enklere, og disse har ofte en vel så god stemning som de store klubbene. Les her for mer om Fotballtur til London.

London har anerkjente handlegater og markeder med klær i alle prisklasser, og mange reiser til byen kun for å shoppe. Et besøk på en typisk engelsk pub er en spennende opplevelse, og det gir en smakebit på autentisk britisk kultur. Utelivet er førsteklasses og det er en stor homoscene med mange dedikerte utesteder. Det er heller ikke mangel på svært bra restauranter innen alle verdens kjøkken. London er nærmest en komplett turistdestinasjon med noe for absolutt alle og enhver.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. De mest populære storbyene 2013 | Feriemoro.no

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.