Storbyferie i Barcelona

Barcelona er Spanias nest største by og den viktigste byen i Katalonia. Den har en lang og rik historie som går tilbake minst 2000 år. Byen er svært vakker og er godt tilrettelagt for turister, og kan by på arkitektur, shopping, markeder, strender og selvsagt- FC Barcelona. Både SAS og Norwegian flyr direkte fra Norge til Barcelona. Sjekk billettpriser hos SAS via banneret etter artikkelen.

Fotballfeiring i Barcelona Foto:Wikimediacommons

Fotballfeiring i Barcelona Foto:Wikimediacommons

Barcelona ligger i Katalonia-regionen, og innbyggerne er stolte av området de er fra. Katalansk er det mest brukte språket, men spansk er også svært vanlig og snakkes av alle. Forholdet mellom Katalonia og Spania er rimelig komplisert, og mange ønsker full selvstendighet. Katalonia har et visst selvstyre og er på mange måter som et eget land. Kulturen og atmosfæren er ganske annerledes enn i Madrid og andre spanske storbyer, og gjør Barcelona til noe helt eget.

Barcelona en flott kombinasjon av storby og strender. Strendene strekker seg over 4,5 km og tilbyr muligheten for å kjøle seg ned i de varme sommermånedene. Turister kan reise til byen stort sett hele året, selv om noen måneder naturligvis er å foretrekke over andre. August kan bli i overkant varmt for mange, samt at det er flere turister i byen enn til vanlig. Juni og september er derfor kanskje bedre tider å reise til byen på. Også vinterstid går det fint å besøke Barcelona, men det er for litt kjølig for bading i havet da. Stranden Barceloneta er den som sannsynligvis er nærmest byen og samtidig enklest å komme seg til. T-banen går dit men man kan også gå fra byen på rundt 20 minutter. Det finnes mange andre strender, og felles for de fleste er at de er meget godt tilrettelagt for turister. Det er badevakter langs strendene. Generelt er alle strendene godt vedlikeholdt. Ønsker man noe mer enn bare strandliv er Barcelona et ypperlig alternativ, da man kan oppleve en rekke andre ting enn bare bading i løpet av en kort ferie.

Barcelona Foto:Sergi LArripa/wikimediacommons

Barcelona Foto:Sergi LArripa/wikimediacommons

Maten i Barcelona er internasjonal, men det er selvfølgelig mulighet for å prøve det lokale Katalanske kjøkkenet. Spesielt sjømaten er bra, ikke overraskende mtp byens beliggenhet langs havet. Også utelivet er veldig anerkjent og tilbyr alt fra tradisjonelle spanske barer til enorme nattklubber. Byen er aktiv hele uken og nattelivet er absolutt ikke forbeholdt kun helger!

Man kan ta en rekke dagsturer fra Barcelona til nærliggende områder. 15 mil fra byen ligger Pyreneene, mens den UNESCO-vernede Montseny-fjellkjeden ligger 40 kilometer unna. Dette kan være fine muligheter hvis man har en lengre ferie i Barcelona, men byen egner seg også ypperlig for en langweekend med kjæreste eller venner.

Katalonias store stolthet er fotballaget FC Barcelona. Fotballelskere må ta turen til enorme Camp Nou og få med seg verdens beste fotballag i aksjon. Det er relativt mye enklere å skaffe billetter enn til for eksempel kamper i England. I tillegg tilbyr klubben guidede turer av stadion, med blant annet besøk i garderobene og presserom. Man får også muligheten til å løfte selveste Champions League-trofeet på denne turen. Barcelona har et eget museum hvor man kan lære mer om klubbens lange og stolte historie. Les mer om fotballreise til Barcelona og finn ledige kampbilletter her

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.