Spennende storbyferie verden rundt

Storbyferie er nesten blitt en folkesport blant nordmenn, og det er ikke rart. De store byene i Europa og Amerika er blitt både billige og enkle å reise til, og mange velger å ta et avbrekk fra hverdagen med å ta en weekendreise til en spennende storby.

De aller fleste flyselskap tilbyr gunstige priser på storbyreiser fra alle de store flyplassene i Norge. De mest populære reisemålene for nordmenn er ikke uventet London, New York, Barcelona og Paris. Disse byene har et rikt kulturliv, restauranter i verdensklasse og severdigheter nok for et liv. Det er altså mye å gjøre når man først kommer til en storby, og for mange kan dette virke veldig overveldende, der man prøver å rekke over mest mulig på kanskje bare et par dager. Da kan ferien fort gå fra å være et deilig avbrekk i hverdagen til en stressende og slitsom jakt etter opplevelser.

Gjør research

For å unngå at storbyferien blir et mareritt, er det viktig å gjøre ordentlig research på forhånd. På nettet finner du mange gode reiseguider til de mest spennende destinasjonene, og dermed kan du lese om destinasjonen din på forhånd og finne ut hva du vil se og gjøre på ferien din. Disse guidene kan selvfølgelig også skrives ut, og det kan være lurt å lagre guidene som et bokmerke i nettleseren din, slik at du kan ta de frem og lese også mens du er på tur. Slik møter du godt forberedt, og får mest mulig ut av din ferie – uten stress og mas.

Omfavn kulturlivet

Storbyer som New York, London, Paris og Barcelona har et yrende kulturliv som man bare må få med seg når man besøker disse byene. Alt fra eksklusive og verdensberømte musikaler, til opera, teater og gatemusikanter er bare noe av det disse byene kan by på av kulturelle opplevelser. I de store byene er det også ofte sportslige arrangementer som overgår det meste av det vi kan oppleve i Norge. Her kan du følge ditt favorittlag i de store oppgjørene, eller bare bli med på en fotballkamp for å føle på stemningen. Det er noe helt spesielt når hundretusenvis av fans samler seg for å heie frem laget sitt!

Tower of London Foto:wikimediacommons

Tower of London Foto:wikimediacommons

Gjør shoppingkupp

Store byer betyr mye folk og mange butikker. I alle de store byene i Amerika og Europa finner du garantert dine favorittmerker, enten du elsker designerklær eller er en gadget geek. Og veldig ofte er disse mye billigere enn hjemme, og det er også stadig salg på de ulike butikkene. Alle byene har sine egne markeder, der du kan komme deg unna turistløypa og finne unike varer til lave priser. Storbyferier er spesielt populært å reise til for å gjøre unna julehandelen, men husk at man også kan kombinere shopping og ferie andre tider på året. Før og etter sommeren er det store salg hos de store kleskjedene, det samme i januar. Da er ofte flybillettene billigere fordi du reiser utenom sesong, og du sparer også penger på shopping.

Spennende destinasjoner rundt jorden

For mange er det blitt like vanlig med en storbyferie til Paris som det er å kjøre over grensa for å kjøpe billig bacon og alkohol. Dersom du ønsker deg en annerledes storbyferie til et sted ikke hele nabolaget allerede har besøkt, bør du se østover. Det er mange spennende storbyer som blir totalt oversett av de fleste, men som likevel ikke ligger for langt unna Norge. Hva med en storbyferie til Moskva? Her kan du kombinere shopping med besøk til Den røde plass. En storbyferie til Istanbul blir fylt av eventyr mellom pulserende markeder og bønnerop fra moskeene, og kan fint kombineres med en badeferie. Det er også mulig å kombinere en ferie med flere storbyer på samme tur, eller legge inn besøk til små pittoreske byer utenfor de største byene. Det er mange muligheter til å finne din helt spesielle destinasjon på din neste storbyferie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.