Slik kan du finansiere familieferien med forbrukslån

Forbrukslån gir deg en unik mulighet til å finansiere hele familieferien på forskudd. Lær mer om dette og de mulighetene det tilbyr.

Spar penger med forskuddsbetaling

Norge er et kaldt land, med lange vintre og mye regn. Flere familier drømmer om å reise på lange ferier, men har ikke alltid de nødvendige pengesummene tilgjengelig for å bestille i tide. Feriereiser til utlandet kan bestilles til mye lavere priser dersom man gjør bestillingen i god tid på forhånd. I prisen inkluderes som oftest hotell, flybillett og andre reiserelaterte kostnader, og for en hel familie kan dette utgjøre en god slump med penger.

"Københavns Havn (Copenhagen Port)" by Bob Collowân - Own work. Licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons

«Københavns Havn (Copenhagen Port)» by Bob Collowân – Own work. Licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons

La oss ta et enkelt eksempel. Ola og Kari Nordmann har fire barn som de ønsker å ta med på en ferie til varmere strøk. De ønsker å reise til solkysten i Spania med opphold på hotell, og flybilletter for alle. Kostnaden for to ukers ferie er utregnet til å være kr 30 000, og dette inkluderer alle relevante utgifter.

Feriepengene

Problemet for familien er at de ikke har nok penger til å finansiere turen på forhånd. De regner ut at en bestillingsforsinkelse på 6 måneder vil tilsvare en prisøkning på omtrentlig kr 10 000. Feriepengene blir ikke utbetalt før i Juli, og derfor må de finne en løsning som gjør det mulig å betale reisen tidligere. Det er i slike tilfeller man burde benytte seg av et forbrukslån.

La oss si at familien tar opp et forbrukslån på kr 30 000, 6 måneder i forveien til en effektiv rente på 8%. De ønsker å betale tilbake alt så fort feriepengene kommer, og å bestille turen da forbrukslånet står på konto. En effektiv rente på 8% tilsvarer følgende kostnad: Kr (30 000 * 0,08) *0,5 = kr 1 200. Den halve prosenten kommer av at seks måneder tilsvarer halvparten av et år, og dermed en faktor på 0,5.

Den store fordelen

Benytter Ola og Kari Nordmann seg av et forbrukslån vil dette føre til at kostnaden for ferien blir kr 31 200. Velger de derimot å vente 6 måneder på å bestille turen ender de opp med en kostnad på kr 40 000. Her kan man derfor se at familien vil spare kr 8 800 ved å benytte seg av et forbrukslån til å bestille ferieturen.

Å spare penger på feriebestilling er kun ett av områdene hvor forbrukslån gir store fordeler til den som søker. Denne strategien kan også benyttes ved kjøp av båt, bil og andre varer du tror vil stige i verdi i tiden som kommer. Alt avhenger av markedsforholdene, og hva du forventer å måtte betale på et gitt tidspunkt i framtiden. Forbrukslån er et unikt produkt som kan være til stor glede for deg og familien, og dersom du skal på ferietur med familien burde du vurdere en slik løsning!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.