Reisetips til Tallinn Estland sin hovedstad

Tallinn er en vakker og historisk by med mye å se og oppleve. Her er noen reisetips:

Gamlebyen: Tallinns gamleby er en UNESCOs verdensarvliste og er et must-see. Utforsk de brosteinsbelagte gatene, de historiske bygningene og ta turen til Pikk Hermann-tårnet for å få en flott utsikt over byen.

Kadriorg-parken: Ta en tur til Kadriorg-parken, som er en av de største og mest pittoreske parkene i Tallinn. Her kan du besøke det flotte barokkpalasset som var sommerresidensen til Peter den store.

Besøk et museum: Tallinn har en rekke museer som du kan besøke for å lære mer om byens historie og kultur. Noen av de mest populære inkluderer Tallinns bymuseum, Estlands nasjonalmuseum og Okupasjonsmuseet.

Spis lokal mat: Tallinn har et spennende mat- og drikkeutvalg med mange restauranter og kafeer som tilbyr lokale spesialiteter. Prøv tradisjonelle retter som surkål, svineknoke eller estisk ost. Glem ikke at Estland har mye bra øl-og det er etter norske forhold BILLIG med godt øl- Estlands høyest rangerte bryggeri er PUHASTE og det anbefales!

Ta en spasertur langs havnen: Ta en tur langs Tallinns havnepromenade og nyt utsikten over sjøen og de gamle bygningene. Du kan også besøke Seaplane Harbour Museum for å lære mer om Estlands maritime historie.

Ta en dagstur: Hvis du har tid, kan du vurdere å ta en dagstur til en av de omkringliggende byene eller landsbyene. Besøk for eksempel den vakre kystbyen Pärnu eller den historiske byen Tartu.

Shopping: Tallinn har mange spennende butikker og markeder hvor du kan kjøpe alt fra suvenirer til lokale kunst- og håndverksprodukter. Det er også flere moderne kjøpesentre i byen.

Besøk Alexander Nevsky-katedralen: Denne vakre ortodokse katedralen er et ikonisk landemerke i Tallinn. Den ble bygget i 1900-tallet og har en imponerende arkitektur med russiske og bysantinske elementer.

Gamlebyen i Tallinn, Vanalinn Foto:Ivar Leidus/Wikimediacommons

Gamlebyen i Tallinn, Vanalinn Foto:Ivar Leidus/Wikimediacommons

Ta en tur på Toompea-slottet: Dette slottet ligger på en høyde i Tallinns gamleby og tilbyr en fantastisk utsikt over byen. Du kan også besøke parlamentet som ligger i slottet.

Besøk Kalamaja: Dette området er kjent for sin trendy bohemsk vibe og har mange kule kafeer, restauranter og butikker. Du kan også besøke det interessante museet for estisk arkitektur.

Dra på skogstur i Lahemaa nasjonalpark: Dette er Estlands største nasjonalpark og ligger omtrent en time unna Tallinn. Her kan du utforske den vakre naturen og besøke interessante landemerker som Palmse herregård og Viru myr.

Besøk Teletornet: Dette TV-tårnet ligger utenfor sentrum av Tallinn, men tilbyr en spektakulær utsikt over byen fra 170 meter høyde. Du kan også lære mer om Estlands kommunikasjonshistorie på teletornets utstillinger.

Dra på konsert eller teater: Tallinn har et pulserende kulturliv og tilbyr mange konserter og teaterforestillinger. Sjekk ut programmet for Tallinns konserthus, den estiske nasjonaloperaen eller Vaba Lava-teateret.

Besøk Lennusadam: Dette er et fascinerende maritimt museum som ligger i en gammel sjøflyhangar. Her kan du se et stort utvalg av skip og båter, inkludert ubåter og skip fra andre verdenskrig.

Flere tips:
Storbyferie i Tallinn

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.