Reisetips til Key West Florida USA

Key West er et av de mest unike stedene å dra i USA. Med sin avslappende ”lev-og-la-leve”-holdning blant innbyggerne og et utall attraksjoner for turister finnes det endeløse muligheter for deg som ønsker å besøke det pulserende øya på USAs vestkyst.

Det er normalt å ankomme byen på to måter; enten via innenlandsflyvninger eller via buss/bil. Enkle Google-søk vil veilede deg i jungelen av transportmuligheter til Key West.

key west

Key West Foto: «Key West FL beach01» by Ebyabe – Wikimedia Commons

Men hva kan man egentlig gjøre i byen?

Det finnes endeløse muligheter. Til tross for at Key West for mange forbindes med avslapning, fisking og gode naturopplevelser vil man kunne finne aktiviteter for en hver smak.

Her er noen av de attraksjonene du bør få med deg.

1. Key West AIDS Memorial.

Byen Key West har mistet mange tusen mennesker som følge av AIDS-epidemien, noe som har resultert i en hyllest til de som har dødd av viruset. Memorialen er plassert langs fortauet ved sjøen og er karakterisert med inngravering av mange av ofrenes navn i myk granitt.

Hvert år blir nye navn lagt til i listen over avdøde på FNs internasjonale AIDS-dag.

2. McCoy Indigenous Park

Over 2000 skadde dyr i alle former, raser og fasonger har siden 1993 blitt tatt vare på i dette ”rehabliteringssenteret” som er drevet på frivillig basis av dyreelskere.

Det er gratis å ta turen innom og se på alle de forskjellige og spennende dyrene som finnes i og rundt Key Wests naturområder.

Inngang til parken er gratis, men de setter pris på donasjoner og frivillighetsarbeidere. Det er kanskje litt ambisiøst å begynne å jobbe som frivillig når man er på ferie riktignok.

3. Asian Food Market

Til tross for at Key West betegnes som USAs sørligste punkt, så er det en stor del av befolkningen som stammer fra diverse områder i Asia. Det asiatiske matmarkedet er absolutt et sted jeg vil anbefale å ta deg en matbit om du har sansen for eksotisk mat.

Det du nok vil oppleve som turist i USA vil nok være at det er ganske tett mellom restaurantene som selger hurtigmat og hamburgere mens man er nødt til å gjøre en liten innsats for å finne frem til de aller beste smakene.

Ut over dette er jo Key West også kjent for å være et paradis for folk som er glad i maritime opplevelser. Jeg vil absolutt anbefale å tilbringe mye av tiden nede ved sjøen for å maksimere både den gyldne brunfargen man har mulighet for å skaffe seg samt prøve å være med på noen av de spennende opplevelsene som finnes på øya. Husk solkrem og solbriller for det er stor sannsynlighet for fint vær!

God tur!

Linker:
Flere reisetips Key west

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.