Reisetips til Georgias hovedstad Tblisi

Tbilisi er hovedstaden og den største byen i Georgia. Byen er kjent for sin rike historie, arkitektur, mat og gjestfrihet. Her er noen reisetips for å oppleve Tbilisi på norsk:

Utforsk gamlebyen: Gå en tur gjennom gamlebyen i Tbilisi og nyt den vakre arkitekturen, smale gatene og koselige kafeer og restauranter.

Besøk katedralen i Sameba: Katedralen i Sameba er en av de største ortodokse kirkene i verden og et av de viktigste landemerkene i Tbilisi.

Prøv georgisk mat: Georgisk mat er kjent for å være deilig og autentisk. Prøv lokale spesialiteter som khinkali (dumplings), khachapuri (ostepai) og khinkali (koteletter).

Besøk Narikala-festningen: Narikala-festningen ligger på en høyde og gir en fantastisk utsikt over Tbilisi. Festningen dateres tilbake til det 4. århundre.

Tblisi Foto:Haakon S. Krohn

Tblisi Foto:Haakon S. Krohn

Ta en tur på Mtkvari-elven: Mtkvari-elven renner gjennom Tbilisi og en tur på elven gir en fantastisk utsikt over byen og dens vakre broer.

Besøk Tsminda Sameba-kirken: Tsminda Sameba-kirken ligger på en høyde og gir en vakker utsikt over Tbilisi. Kirken er kjent for sin vakre arkitektur og historiske betydning.

Besøk Sulfur Baths: Tbilisi er kjent for sine varme kilder og sulfurbadene i gamlebyen er et must-see for turister.

Gå på shopping i Rustaveli Avenue: Rustaveli Avenue er en av de største handlegatene i Tbilisi og tilbyr et bredt utvalg av butikker, restauranter og kafeer.

Besøk Vake Park: Vake Park er en av de største parkene i Tbilisi og tilbyr en fredelig atmosfære og vakker natur.

Delta på en georgisk vinsmaking: Georgia er kjent for sin vinproduksjon og en vinsmaking er en flott måte å lære mer om georgisk vin og kultur.

Flere tips:
Storbyferie i Tblisi

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.