Reisetips til Chiang Mai i Thailand

Chiang Mai er en populær reisedestinasjon i Nord-Thailand, og det er mye å se og oppleve der. Her er noen reisetips for å hjelpe deg med å planlegge turen din til Chiang Mai:

Besøk Wat Phra That Doi Suthep: Dette er en av de mest kjente templene i Chiang Mai, og det ligger på toppen av en høyde med en fantastisk utsikt over byen. For å komme dit, kan du enten ta en taxi eller en scooter til basen av fjellet, og deretter ta en tur til toppen. Det er litt ekstra informasjon om denne severdigheten nederst i denne artikkelen.

Utforsk nattmarkedene: Chiang Mai er kjent for sine nattmarkeder, og det er flere forskjellige å velge mellom. Night Bazaar og Sunday Walking Street Market er to av de mest populære, men det er også mindre markeder som Warorot Market og Chiang Mai Gate Night Market.

Delta i en matlagingskurs: Thailandsk mat er kjent for sin friske smak og spennende krydder, og en matlagingskurs er en flott måte å lære mer om maten og kulturen i Thailand. Det er mange forskjellige matlagingskurs tilgjengelig i Chiang Mai, og de fleste inkluderer også et besøk på et lokalt marked.

Besøk elefantreservater: Chiang Mai er kjent for sine elefantreservater, hvor du kan se og samhandle med elefanter på en etisk måte. Mange av disse reservatene har også muligheter for elefantridning og bading med elefantene. Vær obs på at det er delte meninger om elefant-aktiviteter, særlig hjemme i vesten…

chiang mai

Chiang Mai Foto: Tim Durgan via Pexels.com

Utforsk gamlebyen: Chiang Mai gamleby er omgitt av murer og vollgraver, og det er mange gamle templer og bygninger å utforske. Du kan også besøke Three Kings Monument, som ligger midt i gamlebyen.

Dra på tur i naturen: Chiang Mai er omgitt av vakre fjell og regnskoger, og det er mange turer og utflukter tilgjengelig. Du kan dra på en tur til et fossefall, en fjelltur eller en sykkeltur gjennom landsbyer og rismarker.

Disse er noen av de mange aktivitetene du kan gjøre i Chiang Mai. Utforsk byen og området rundt for å oppleve alt det har å tilby.

Ekstra informasjon om Wat Phra That Doi Suthep:
Wat Phra That Doi Suthep er en buddhistisk tempelkompleks som ligger på en høyde utenfor byen Chiang Mai i Nord-Thailand. Tempelet er en av de mest kjente og besøkte attraksjonene i Chiang Mai og har en lang historie som går tilbake til 1300-tallet.

Ifølge legenden ble en relikvie av Buddha lagt i en elefantvogn og sendt rundt i området for å finne et sted å bygge et tempel. Vognen stanset ved toppen av fjellet der Wat Phra That Doi Suthep nå står, og tempelet ble bygget på dette stedet.

Tempelet består av flere bygninger, inkludert en imponerende pagode med en høyde på over 20 meter og et gyldent tak som glitrer i solen. Besøkende kan også se en rekke andre religiøse bygninger, statuer og utsmykninger som er unike for buddhistisk arkitektur.

For å komme til Wat Phra That Doi Suthep, må man først ta en tur opp en vindende vei til foten av fjellet og deretter ta en trapp eller taubane til toppen. På vei opp vil man også passere noen mindre templer og utsiktspunkter med fantastisk utsikt over Chiang Mai.

Nyttige linker:
Gratis bildetjeneste Pexels-bilder Chiang Mai
Dykking i Thailand

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.