Reisetips: Oktoberfest i Munchen

Oktoberfest i München

Oktoberfest har blitt et velkjent fenomen over hele verden, og en slik festival arrangeres nå også mange steder i Norge. Men den «originale» oktoberfesten stammer fra Tyskland og storbyen München, der man i flere århundrer har feiret med festival og litervis med øl. I utgangspunktet var Oktoberfest en parade som hyllet giftemålet mellom Prins Ludwig og hans kone, men som gjennom årene forandret seg til å bli en folkefest uten like. I dag er Oktoberfest verdens største festival, og stikkord er øl, Oktoberfest kostyme og mye god mat.

Verdt å vite om Oktoberfest

Oktoberfest strekker seg mellom 16 til 18 dager, og i motsetning til hva navnet skulle tilsi, så begynner festivalen i midten av september. Over seks millioner mennesker fra alle verdens hjørner reiser til Tyskland for å få med seg festivalen, og som du kanskje er klar over så går det med en hel del liter øl når man først setter i gang. I 2013 ble det over 16 dager konsumert mer enn 7,7 millioner liter med øl! Sammen med god øl må man naturligvis ha god mat, og Oktoberfest er trolig den beste sjansen du får til å smake på tradisjonelle, tyske matretter.

«BMW building munich» av Benutzer:Fantasy - Benutzer:Fantasy. Lisensiert under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons

«BMW building munich» av Benutzer:Fantasy – Benutzer:Fantasy. Lisensiert under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons

Oktoberfest avsluttes den første søndagen i oktober, og derfor vil startdatoen være variabel. Lengden på festivalen vil også avhenge av dette, og den vil være fra 16 til 18 dager basert på når den første søndagen lander. I 2017 vil festivalen begynne 16. september, mens den begynner 15. september i 2018. Ser vi helt frem til 2019 så vil startskuddet for Oktoberfestivalen gå den 21. september.

Kostymer og parader

Oktoberfest handler like mye om underholdning og parader som det gjør om å drikke øl og spise seg mett. Her finnes det massevis av attraksjoner, karuseller, lysshow og mye mer. I tillegg er det svært mye kostymer ute og går, og kanskje mest kjent er de tradisjonelle tyske folkedraktene. Da kler mennene seg opp i en tradisjonell «Lederhosen», mens kvinnene som oftest bærer den nasjonale folkedrakten «Dirndl». Denne kan på mange måter minne om vår egen bunad.

Reiser du til festivalen kan vi altså anbefale at du tar på deg et Oktoberfest kostyme. Vi kan garantere deg at ingen vil se rart på deg, selv om du ikke snakker tysk, så vil vi heller påstå at dette er den absolutt beste måten å gli inn i mengden på. Det vil garantert bli en opplevelse for livet, og selv om man kanskje har opplevd en av de tysk-inspirerte oktoberfestene som arrangeres her på norsk jord, så kan vi garantere deg at den originale festivalen i Tyskland er noe helt, helt annet!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.