Reisetips New York

Selv om du aldri har vært her før vil du føle deg hjemme allerede på flyplassen. New York er kulissene i utallige filmer og TV-serier noe du fort vil merke, nesten uansett hvor i byen du befinner deg. New York er på kort tid blitt en av det mest populære byen å besøke for ferielystne nordmenn. Storbyen egner seg godt til familieferie, det handler bare om å tilpasse hotellets beliggenhet og å planlegge nøye på forhånd. Det meste er tilrettelagt for å nyte  en fin og avslappende ferie fullt av fantastiske opplevelser til tross for at dette er en av de mest høylytte og folksomme byene i verden.

Valg av hotell
Vårt første tips er å velge et hotell med god beliggenhet. Vi anbefaler The Milburn Hotel som ligger i bydelen Upper West Side, et rolig og familievennlig område. Grunnen til at vi anbefaler dette hotellet er at både beliggenheten og prisen er meget god. I tillegg kan du bestille et rom med egen stue, noe som ofte kommer godt med på familieferien. Et godt tips før du reiser: The Milburn tilbyr Playstation og ulike andre tilbud for å bedre oppholdet for de minste. Om du har lyst til å sammenligne flere hotell for å finne det beste alternativet anbefaler vi tjenesten BesteHotell.no: Bestill beste og billigste hotell her.

Anbefalt tidsperiode
Vi anbefaler å legge turen til New York litt utenom juli som er den verste turistperioden. Det er ekstremt mange mennesker og ofte høy temperatur i byen, noe som kan gjøre opplevelsen slitsom (selv New York sine innbyggere rømmer byen i denne perioden). Velger du perioden mai – midten av juni, eller midten av august til september ser du byen fra sin beste side. Stabilt og godt vær og mindre turister, som etter vår mening gjør byen mer familievennlig.

Anbefalte attraksjoner

I New York finnes det en rekke ulike ting å gjøre. Under har vi listet opp anbefalte severdigheter og attraksjoner for familieturer.
*Vi vil først og fremst anbefale å besøke Central Park, som er en mye større park enn hva mange tror. Her finnes det tilbud som hesteridning og flere andre familievennlige aktiviteter, spesielt i perioden april til oktober.

Statue of Liberty, NY.jpg
«Statue of Liberty, NY» by William Warby – originally posted to Flickr as Statue of Liberty. Licensed under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons.

*Legg også turen innom American Museum Of Natural History, som er et utrolig innholdsrikt museum. Det er forøvrig dette museet vi ser i filmen A Night at The Museum.
*Gå over Brooklyn Bridge. Den nesten 2 kilometer lange broen er perfekt for dager med opphold og fint vær.
*Rockefeller Center. Dette er en av New Yorks høyeste bygninger, vi anbefaler å ta en tur til toppen hvor du vil få full oversikt over hele byen. Billettene koster ca 100 kroner pr person.
*Brooklyn Botaniske Hage gir deg en pause i bylivet. Med et rikt plante og dyreliv er dette morsomt både for gamle og unge.
*Field Station: Dinasours er en slags fornøyelsespark med fokus på dinosaurer.
*Frihetsgudinnen kan være litt kjedelig for de minste men er likevel et must når du likevel er i New York. For å gjøre det mer spennende for de minste er det mulig å se frihetsgudinnen og resten av byen fra luften ved å bestille en helikoptertur.

Vær oppmerksom på at vi bare har nevnt noen få av alle mulige attraksjoner og severdigheter i denne artikkelen. New York er en stor by og du kan oppleve nye ting selv etter en måned. For å være på den sikre siden er det likevel smart å ha en plan for hva man skal prioritere først og vi anbefaler å starte med listen over.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.