Reisetips Koh Samui i Thailand

Koh Samui er en fantastisk destinasjon i Thailand med vakre strender, grønne fjell, turkisblått hav og et mangfold av aktiviteter og severdigheter. Her er noen reisetips for å få mest mulig ut av ditt besøk til Koh Samui:

Utforsk øya: Koh Samui er en stor øy, og det er mange flotte steder å utforske. Lei en scooter eller bil og kjør langs de vakre strendene, stopp ved lokale markeder, besøk buddhistiske templer og utforsk det frodige grønne landskapet. Husk at trafikkregler ikke håndteres helt likt i Thailand som vi er vant med her hjemme….

Besøk Big Buddha: En av de mest populære turistattraksjonene på Koh Samui er Big Buddha-tempelet. Det er en stor, gyllen statue som ligger på en høyde med flott utsikt over øya og havet.

Slapp av på Chaweng Beach: Chaweng Beach er den mest populære stranden på Koh Samui, og den er kjent for sin hvite sand og klare, blå vann. Det er et flott sted å sole deg, bade og prøve vannsportaktiviteter som jetski og paragliding. Vær forberedt på at det er endel folk, sørlig på ettermiddagen.

Utforsk de mindre strendene: Koh Samui har mange mindre strender som er mindre kjent, men like vakre. Prøv å besøke strender som Silver Beach, Lamai Beach eller Choeng Mon Beach for en mer rolig opplevelse.

Strand på Koh Samui Photo: Allphoto Bangkok via pexels.com

Nyt lokale retter: Koh Samui har et stort utvalg av lokale retter som du bør prøve. Prøv gjerne en Pad Thai, som er en thailandsk nudelrett, eller en Tom Yum suppe, som er en krydret suppe med sjømat.

Dra på en dagstur til Ang Thong National Marine Park: Ang Thong National Marine Park ligger i nærheten av Koh Samui, og det er en fantastisk dagstur. Parken har flere små øyer, klipper og grotter, og det er flotte steder for snorkling og kajakkpadling. Mer informasjon om Ang Thong nederst i denne artikkelen.

Prøv en thailandsk massasje: Thailandsk massasje er kjent for å være en avslappende opplevelse. Det er mange massasjesteder på Koh Samui, og du kan prøve alt fra en enkel fotmassasje til en full kroppsmassasje. Dette er billig med norske øyne og veldig avstressende.

Besøk fiskebyen Bophut: Bophut er en sjarmerende fiskeby som ligger på østkysten av Koh Samui. Det er mange lokale restauranter og butikker her, og det er et flott sted å se solnedgangen.

Disse reisetipsene bør gi deg en god start på opplevelsen din på Koh Samui. Det er en fantastisk øy med mye å se og gjøre, så husk å ta deg tid til å utforske alt det har å tilby!

Ang Thong nasjonalpark:
Ang Thong National Marine Park er en nasjonalpark som ligger i Thailand, ca. 35 kilometer nordvest for Koh Samui. Parken består av 42 små øyer som er spredt over et område på rundt 100 kvadratkilometer.

Parken ble opprettet i 1980, og er kjent for sin vakre natur og marine liv. Øyene i parken er dekket av frodig tropisk regnskog, og mange av øyene har flotte strender og klippeformasjoner. Det finnes også en rekke grotter og laguner som besøkende kan utforske.

Ang Thong National Marine Park er et populært sted for snorkling og dykking, og det er mange organiserte turer som tar deg med til de beste stedene for å se undervanns livet. Det er også mulig å utforske øyene og kajakkpadling, vandre gjennom regnskogen og besøke de forskjellige grottene og lagunene.

Parken er hjem til et bredt spekter av dyreliv, inkludert aper, øgler, sjøfugler og marint liv som delfiner, hvaler og sjøskilpadder. Besøkende bør være oppmerksomme på at parken er et fredet område, og at de må følge reglene og retningslinjene for å beskytte miljøet.

Ang Thong National Marine Park er åpen for besøkende året rundt, og det er mulig å besøke parken på en dagstur fra Koh Samui eller andre nærliggende øyer. Det er også mulig å overnatte i parken på en av de mindre øyene, men det krever tillatelse og reservasjon på forhånd.

Andre reisetips:
Phuket Thailand
Dykking Khao Lak Thailand

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.