Reisetips Khao Lak i Thailand

Khao Lak er en vakker kystby i Thailand som er kjent for sine vakre strender, frodige regnskoger og fantastisk dykking. Her er noen reisetips for å få mest mulig ut av ditt besøk til Khao Lak:

Besøk Khao Lak-Lam Ru National Park: Nasjonalparken er hjem til en rekke fosser, laguner og tropisk regnskog. Besøkende kan gå på turstier og oppleve det lokale dyrelivet, inkludert ville aper, monitorøgler og eksotiske fuglearter.

Dra på dykketur eller snorkletur: Khao Lak er kjent for sin fantastiske dykking og snorkling, spesielt rundt Similan-øyene som ligger i Andamanhavet. Her kan du oppleve korallrev og fargerike fisker. Nederst i denne artikkelen er det litt ekstra informasjon for deg som er interessert i dykking.

Slapp av på strendene: Khao Lak har flere strender å velge mellom, inkludert Nang Thong Beach og Bang Niang Beach, som begge er lange, brede strender med krystallklart vann. Det er også muligheter for å prøve vannsportaktiviteter som kajakkpadling og surfing.

Utforsk lokale markeder: Det finnes flere lokale markeder i Khao Lak, inkludert Bang Niang Market og Khuk Khak Market, hvor du kan prøve lokale retter og kjøpe suvenirer og håndverk.

Besøk Tsunami Memorial: Khao Lak ble hardt rammet av tsunamien i 2004, og Tsunami Memorial er bygget til minne om de som mistet livet i katastrofen. Det er en rørende opplevelse å besøke minnesmerket og lære mer om historien.

Dra på elefanttur: Det finnes flere muligheter for å dra på elefanttur i Khao Lak, hvor du kan ri på en elefant gjennom skogen og oppleve det lokale landskapet på en unik måte. Vær obs på at det er delte meninger om slik bruk av elefanter….

Prøv lokale retter: Khao Lak har et stort utvalg av lokale retter som du bør prøve. Prøv gjerne en Pad Thai, som er en thailandsk nudelrett, eller en Tom Yum suppe, som er en krydret suppe med sjømat. Maten er generelt veldig billig etter norske forhold selv på turistplassene.

Disse reisetipsene bør gi deg en god start på opplevelsen din i Khao Lak. Det er en fantastisk by med mye å se og gjøre, så husk å ta deg tid til å utforske alt det har å tilby!

Dykking Khao Lak:
Khao Lak er et flott sted å dykke og det finnes flere dykkesentre i området som kan tilby dykkerturer og sertifiseringskurs. Her er noen tips til dykking i Khao Lak:

Similan-øyene: Similan-øyene er et verdenskjent dykkested og ligger en kort båttur fra Khao Lak. Her kan du se fantastisk undervanns liv, inkludert fargerike koraller og tropiske fisker, så vel som større havdyr som haier og manta stråler.

Richelieu Rock: Richelieu Rock er et av de mest kjente dykkestedene i Thailand, og ligger også i nærheten av Khao Lak. Dette er et flott sted å se hvalhai, og det finnes også en rekke koraller og sjøanemoner som tiltrekker seg et bredt spekter av fisk og sjødyr.

Koh Bon: Koh Bon ligger også i nærheten av Khao Lak og er et flott sted å se manta stråler og hvalhai, så vel som andre sjødyr som barracuda og muray ål.

PADI Dykkekurs: Hvis du ikke allerede er sertifisert dykker, kan du ta et PADI dykkersertifikatkurs mens du er i Khao Lak. Det finnes flere dykkesentre som tilbyr kurs for nybegynnere, så vel som videregående kurs for mer erfarne dykkere.

Dykkeutstyr: De fleste dykkesentre i Khao Lak tilbyr utleie av dykkeutstyr, men hvis du er en erfaren dykker, kan du vurdere å ta med ditt eget utstyr for å sikre at det passer perfekt.

Dykke sikkerhet: Husk å alltid følge dykkeinstruktørenes instruksjoner og følge sikkerhetsprosedyrene. Det kan også være lurt å sjekke værforholdene før du drar ut på en dykkertur.

Dykk med en profesjonell: Sørg for å velge et anerkjent dykkesenter med profesjonelle instruktører og guider som kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av dykkerturen din og sikre at du har en trygg og minneverdig opplevelse.

Med disse tipsene i bakhodet, kan du dra på en flott dykkeropplevelse i Khao Lak og oppleve noen av de beste dykkestedene i Thailand!

Andre reisetips i Thailand:
Phuket Thailand
Koh Samui Thailand

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.