Reisetips Dubai i De Forente Arabiske Emirater

Dubai er en by som har mye å by på, fra luksuriøse hoteller og shoppingmuligheter til imponerende arkitektur og spennende kultur. Dubai er den største byen (og bet emirat) i De forente Arabiske Emirater. Her er 10 ting du kan gjøre i Dubai:

Besøk Burj Khalifa: Dette er verdens høyeste bygning, og det er en fantastisk utsikt over byen fra toppen av bygningen. Mer info nederst i denne artikkelen.

Dra på shopping i Dubai Mall: Dette er en av verdens største kjøpesentre og har alt fra high-end butikker til en is-skøytebane og en gigantisk akvarium, akvariumet er helt SYKT stort, det er nesten så man ikke tror det.

Ta en tur til Palm Jumeirah: Dette er en kunstig øy i form av en palme som har mange luksuriøse hoteller og vakre strender, et utrolig kult byggeprosjekt.

Besøk Dubai Fountain: Dette er verdens største koreograferte fontene som gir imponerende show til musikk hver kveld.

dubai

Fotograf: Aleksandar Pasaric via Pexels.com

Dra på en ørkensafari: Dette er en spennende opplevelse som lar deg oppleve ørkenen på en unik måte, inkludert sandboarding, kamelridning og beduinmiddag.

Besøk Dubai Miracle Garden: Dette er en vakker hage med over 45 millioner blomster og er åpen fra november til mai.

Dra på en båttur langs Dubai Creek: Dette er en av de eldste delene av byen og har en vakker utsikt over gamlebyen.

Besøk Dubai Museum: Dette er et museum som ligger i en gammel festning og gir en interessant oversikt over byens historie.

Dra på en helikoptertur over byen: Dette er en fantastisk måte å se Dubai på, og du kan se alle de imponerende bygningene og landemerkene fra luften. Det koster selvsagt en del da…

Besøk Dubai Opera: Dette er en flott arena for konserter, teaterforestillinger og andre kulturelle arrangementer- mer info her Dubai Opera.

Mer om Burj Khalifa:
Burj Khalifa er verdens høyeste bygning og et imponerende landemerke i Dubai. Bygningen er 828 meter høy og har 163 etasjer, og den er et utrolig teknisk og ingeniørmessig mesterverk.

Byggingen av Burj Khalifa startet i 2004 og ble fullført i 2010. Det var en stor utfordring å bygge en så høy bygning i Dubai, på grunn av byens varme klima og sandstormer. For å løse dette problemet, brukte ingeniørene spesielle teknologier og materialer, inkludert et avansert klimaanlegg og en spesiell type betong som var i stand til å motstå varmen og vekten.

I tillegg til å være verdens høyeste bygning, har Burj Khalifa også mange imponerende funksjoner og fasiliteter. Dette inkluderer et observasjonsdekk som gir fantastisk utsikt over Dubai fra en høyde på over 550 meter, en utendørs terrasse og en 360-graders panoramautsikt.

Bygningen har også verdens høyeste utendørs observasjonsdekk, kalt At The Top Sky, som ligger på 148. etasje. Her kan besøkende nyte en enda mer imponerende utsikt over byen, samt en luksuriøs opplevelse med en eksklusiv salong og personlig service.

Burj Khalifa huser også luksuriøse hoteller, restauranter og butikker, og det er et ikonisk byggverk som tiltrekker seg millioner av besøkende hvert år.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.