Reisetips Bangkok i Thailand

Bangkok er en pulserende og fascinerende by som har mye å by på for besøkende. Her er noen reisetips for å få mest mulig ut av ditt opphold i Bangkok:

Besøk de kongelige palassene: Det kongelige palasset er et av de mest populære turistattraksjonene i Bangkok og er hjemmet til den thailandske kongefamilien. Besøk den kongelige residensen, templer og de vakre hagene.

Utforsk de lokale markedene: Bangkok er kjent for sine travle markeder, som Chatuchak-markedet, som tilbyr alt fra fersk mat og klesbutikker til kunsthåndverk og suvenirer.

Besøk templer og hellige steder: Bangkok har en rekke vakre templer og hellige steder som Wat Phra Kaew, Wat Pho, og Wat Arun. Ta deg tid til å utforske disse vakre stedene og lære om thailandsk kultur og religion.

Bangkok

Bangkok Foto: Allphoto Bangkok via pexels.com

Nyt det lokale matmarkedet: Bangkok er kjent for sitt lokale gatemat, og de mange matmarkedene er et flott sted å smake på autentisk thailandsk mat. Prøv noen av de lokale spesialitetene som Pad Thai, Tom Yum suppe, og grønn papaya salat. Det er litt ekstra informasjon om gatemat i Thailand nederst i denne artikkelen.

Opplev nattelivet: Bangkok er kjent for sitt pulserende natteliv og har en rekke barer og klubber som tilbyr alt fra live musikk til DJ-spilling og dans.

Ta en båttur langs Chao Phraya-elven: Chao Phraya-elven går gjennom Bangkok, og det er en flott måte å se byen på en annen måte. Ta en båttur langs elven og utforsk byen fra et annet perspektiv.

Besøk kunst- og kultursentre: Bangkok har en rekke kunst- og kultursentre som Jim Thompson House, Museum of Contemporary Art, og Bangkok Art and Culture Centre. Utforsk disse sentrene og lær mer om thailandsk kunst og kultur.

Med disse tipsene i bakhodet, vil du kunne få en flott opplevelse i Bangkok og oppdage noen av de beste stedene og opplevelsene byen har å by på.

Gatemat i Bangkok:

Bangkok er kjent for sin deilige og varierte gatemat, og det er et must å prøve noen av de lokale rettene mens du er i byen. Her er noen av de beste gatematene du bør prøve når du er i Bangkok:

Pad Thai: En av de mest kjente rettene i Thailand, Pad Thai er en nudelrett med stekte egg, bønnespirer, tofu, ferske urter og peanøtter. Den er vanligvis servert med fersk lime og chili på siden.

Tom Yum suppe: En krydret og syrlig suppe med reker, kylling eller sopp, og ferske urter som sitrongress, koriander og limeblader.

Som tam (grønn papaya salat): En frisk og krydret salat laget med revet grønn papaya, chili, hvitløk, fiskesaus, sukker og limejuice. Det er vanligvis servert med sticky rice og ferske grønnsaker.

Moo Ping (grillet svinekjøtt): Marinert i en blanding av soyasaus, palmesukker og krydder, og deretter grillet over trekull, er dette en populær gatekost i Bangkok.

Khao Man Gai (Hainanese kylling ris): Stekt kylling serveres på toppen av ris kokt i kyllingkraft, servert med en krydret saus og ingefær.

Gai Tod (fritert kylling): Friterte kyllingbiter servert med en søt og krydret saus, eller som et enkelt og smakfullt måltid med sticky rice og ferske grønnsaker.

Kanom Krok (kokosnøtt pannekaker): En søt og krydret dessert laget med en blanding av kokosmelk, ris og sukker, og servert varm fra stekepannen.

Disse rettene er bare noen av de mange deilige gatematene du kan prøve i Bangkok. Utforsk de lokale matmarkedene og prøv ulike retter for å oppleve den autentiske smaken av thailandsk mat.


Andre tips:

Dykking i Thailand

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.