Planlegg høstferien i København

Unngå den typiske København-fella, hvor dere har vært i byen i mange dager, og kun sett Strøget! For selv om Strøget er en fantastisk gate, på alle måter, er København så uendelig mye mer… For å gjøre det enklest mulig for dere å planlegge, har vi samlet noen tips.

SHOPPING!
Personlig foretrekker jeg å shoppe i handlegatene og områdene rundt disse (se «Utendørs»). Men det er så mange gode alternativer blant magasinene og kjøpesentrene at man kan bare ikke overse dem heller. Dessuten – de er gode å ha når værgudene utøver sin dårlige humor… (aka det regner).
Innendørs:
Magasin – Klassisk magasin med et uendelig stort utvalg av spennende brands innen mote, kosmetikk, interiør, sport mm.
Illum – Mange likhetstrekk med Magasin – stort utvalg!
Fisketorvet – Moderne kjøpesenter med godt over 100 butikker
Illums Bolighus – Alle med interesse for interiør bør, eller MÅ, besøke Illums Bolighus!
Frederiksberg Centret – Shoppingsenter rett utenfor centrum
Field’s – Stort kjøpesenter i utkanten av København
Amager Centret – Moderne shoppingsenter i populære Amager
Waterfront Shopping – Kjøpesenter i utkanten av København. Litt standard utvalg av butikker.

Utendørs:
Københavns kilometerlange gågate, Strøget, er pakket med butikker i alle spektre. Fra klær i billige kjedebutikker til de mer eksklusive designerbutikkene. Ispedd interiør, elektronikk, hobby og en lang rekke serveringssteder blir det hele til en spennende miks som man ikke bør unnvære på shoppingrunden i København.
Ser dere etter de mer spennende tingene, er det allikevel i gatene i nærheten av Strøget at sjansen er størst for å gjøre et scoop. Særlig blant up’n coming designere som velger sidegatene på grunn av lave husleier, kan dere finne mye spennende!

RESTAURANTER OG CAFEER
Vi vil ikke engang tenke på å begynne å guide dere gjennom Københavns mange spisesteder. Vi nøyer oss rett og slett bare med å si at det er ekstremt mange spennende spisesteder i «Kongens By», og det slett ikke er lommeboka som avgjør hvorvidt et måltid ute blir vellykket. Men vi skal ikke la dere helt i stikken: Det er veldig mange gode råd på nettstedet aok.dk

ATTRAKSJONER FOR HELE FAMILIEN
Liker dere fornøyelsesparker, har vi litt dårlige nyheter til dere. Bakken, Tivoli og BonBon Land har alle stengt i den norske høstferien. Klassikeren København Zoo og nykomlingen Den Blå Planet har derimot helårsåpent og helt vanlig program disse ukene. Så hvis interessen for dyr er tilstede, kan dere se eksotiske skapninger fra hele verden – både over og under vann.

"Københavns Havn (Copenhagen Port)" by Bob Collowân - Own work. Licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons

«Københavns Havn (Copenhagen Port)» by Bob Collowân – Own work. Licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons

Bruke høstferien til å lære noe
København har flere attraksjoner hvor man kan rett og slett kan lære litt, på den morsomme måten. I Experimentarium City kan dere teste ut forskjellige fysikkeksperimenter, mens i Tycho Brahe Planetarium vendes blikket opp mot stjernene.
Zoologisk museum pleier også å være en sikker vinner blant barna. Mange utstoppede dyr fra våre omgivelser, men de tar også et godt tilbakeblikk mot istiden…

NÅR KUNST STÅR PÅ PLANEN

Kunstinteresserte har mye å se frem til i København. Her nevner vi noen av de store museene, men dere trenger ikke å frykte at dere går tom for muligheter i løpet av høstferien. Det er nemlig mye mer å ta av dersom våre råd ikke holder ferien igjennom.
Statens Museum for Kunst er selve navet blant de danske kunstmuseene. 700 års kunsthistorie er samlet innenfor veggene, så regn med å bruke noen timer hos dem! Hirchsprungske og Glyptoteket er to private samlinger som er åpne for offentligheten. Hirchsprungske viser ledende dansk kunst fra 1800-tallet, mens hos Glyptoteket venter det adskillig eldre kunst.
Klassisk kunst av stort format venter også hos Thorvaldsens Museum. Originalene til gipsskulpturene som gjorde ham verdenskjent er samlet i dette museet – og det hele er storslått!

MUSEER «OVER ALT»
Historieinteressen kan også bli pleiet i København. Til gangs! Nationalmuseet sine utstillinger dekker dansk historie fra den siste isbreen trakk seg tilbake og frem til i dag. Og så har de noen små sidesprang til andre kulturers historie. Mye spennende med andre ord!
Av de litt mindre vil vi anbefale Arbejdermuseet. Det høres kanskje litt vel fagforeningshistorisk ut, men handler mer om arbeiderne enn bevegelsen. Designmuseum Danmark er også spennende, men der bør dere sjekke de aktuelle utstillingene om de er noe for dere.
Så vil vi minne dere på Zoologisk Museum som er omtalt over, før vi runder av museumsbiten med å anbefale Frilandsmuseet og Brede Værk – begge ligger i Kongens Lyngby rett utenfor København og de overlapper hverandre ved å dekke livet på landet og livet i det industrialiserte Danmark.

NOE HELT ANNET?
København er en skikkelig storby, og det er mange overraskelser på lur. Copenhagen Cable Park er en av disse – der kan dere kjøre wakeboard trukket av kabel. Det går fort, og det er spennende. Alternativt kan dere dra ut på en Segway-tur i Københavns gater. Litt kjapp opplæring, så er dere klare for en helt annerledes sightseeing…
En fotballkamp er også en mulighet når dere først er i København! FC København vet jo å lage spenning i Parken fra tid til annen!

Vi håper dere kan bruke tipsene våre! Så da gjenstår det bare å ønske god tur til København!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Danmarks kjedeligste by? | Feriemoro.no

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.