Oppdatert liste røde og grønne land 30.juli 2020

Før helgen kom det oppdatert liste over røde/grønne land i EØS/Schengen området fra FHI- Belgia er nå blitt rødt

Land og regioner i Norden
Danmark er på grønn liste for norske reiseråd med samtlige regioner: Hovedstaden, Midtjylland, Nordjylland, Sjælland, Syddanmark, Grønland, Færøyene.
Regioner i Sverige på grønn liste: Blekinga, Kalmar, Kronoberg, Skåne, Värmland, Örebro, Östergötland.
Videre er hele Finland og Island på grønn liste.

Grønne land og regioner i EU/EØS/Schengen
Fra 1. august er disse landene inne på grønn liste fra Folkehelseinstituttet: Kypros, Tsjekkia, Estland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Irland, Italia, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Malta, Nederland, Polen, Slovakia, Slovenia, Storbritannia, Sveits, Ungarn, Østerrike.

Merk at Utenriksdepartementet fortsatt fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land som det ikke er gjort unntak for, et reiseråd som gjelder til 20. august.

Røde land og regioner i EØS/Schengen
Andorra, Belgia, Bulgaria, Kroatia, Luxembourg, Portugal, Romania, Spania og de regionene i Sverige som det ikke er unntak for.

Utenriksdepartementet kommer også med dette generelle rådet:
«Unntakene fra reiserådene er ikke en oppfordring til å reise. Alle bør tenke seg godt om før de eventuelt reiser. De som planlegger en reise må sette seg godt inn i restriksjoner og smittevernregler for det landet man planlegger å reise til. Smitteutviklingen i Europa er fortsatt uoversiktlig og kan endre seg raskt. Tiltak og restriksjoner i hvert land kan være annerledes og mer omfattende enn norske smittevernregler».

Videre råder UD alle som velger å reise utenlands å ta med gyldig pass og reiseforsikring. UD oppfordrer alle til å registrere seg på reiseregistrering.no.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.