Muscle Beach California

Verdens mest kjente treningsstudio – utendørs!

California høster applaus verden over for sitt flotte klima, sine serviceinnstilte borgere og verdensattraksjoner på rekke og rad. Nordmenn strømmer til den sør-vestlige delstaten i håp om å få seg en ferie de sent vil glemme. Og svært mange lykkes.

Men det er ikke bare ”mainstream” turisme som preger bybildet i turiststrøkene i California. Muscle Beach er navnet på en av de mest ikoniske landemerkene i hele USA. Navnet sier det meste – her sprader treningshungrige mennesker fra hele verden rundt for å vise sine muskuløse kropper i all sin prakt, og midt i sentrum av kaoset ligger verdens mest kjente utendørs treningsstudio.

Du har helt sikkert sett et glimt av fenomenet i amerikanske filmer og TV-serier. Helt siden filmen ”Muscle Beach Party” kom ut i 1964 har amerikansk film- og tv-produksjon iherdig prøvd å markedsføre Muscle Beach som et av Californias mest kjente turistattraksjoner. Med stor suksess.

Reaksjonene er riktignok mange på internett når det kommer til dette kontroversielle treningsstudioet. Der hvor bodybuilderne elsker oppmerksomheten og mulighetene med sitater som ”hvor ellers kan man trene i bar overkropp og få damer til å ta bilde av deg?” og ”det finnes ingen bedre sjekkarena – og sannsynligvis det eneste stedet i verden hvor damer virkelig viser hvor klare de er for en muskuløs mann!” er det mange kvinner i feministbevegelsen som stiller seg litt mer kritisk og peker på at trenden fører til et mer seksualisert samfunn.

"Muscle Beach sign" by Charlie Brewer from Sydney, Australia - The old Muscle beach. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons

«Muscle Beach sign» by Charlie Brewer from Sydney, Australia – The old Muscle beach. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons

Uansett om du liker hva du leser eller ikke, så er Muscle Beach et sted å besøke om du tar turen til California. Med masseturisme kommer også gode muligheter for shopping, det å besøke gode restauranter og annen turistrelatert virksomhet. Etter all sannsynlighet vil vennene dine kaste seg over deg og ønske å se bilder fra Arnold Schwarzeneggers selvutnevnte treningsstudio når du kommer hjem fra USA-turen.

Les også: Arnold Schwarzenegger på Muscle Beach

En annen ting verdt å nevne er at du overhodet ikke trenger noe klippekort eller billett for å ta del i moroa. Om du selv er en treningsivrig (og kanskje forholdsvis veltrent) mann eller dame som har lyst til å løfte noen vekter mens solen steker på den gyllenbrune feriehuden din, så kan du ta med treningstøy og bli med å løfte. Riktignok skal det påpekes at det finnes en ”indre kjerne” med ”indre justis” som kanskje ser på masseturismen med et litt kritisk blikk…uten at du skal la dette stoppe deg!

Hvis du i nær fremtid skal besøke California og har lyst til å se en av hovedattraksjonene i Los Angeles, så kan det også være smart å lete litt rundt på internett etter arrangementer som holdes på Muscle Beach. Mange kjente treningsguruer besøker årlig stranden for å promotere kommersielle produkter og møte fansen. Til tross for at dette kanskje ikke er veldig relevant for oss nordmenn, så kan virkelig amerikanerne dette med å gjøre en fest ut av at kjente mennesker kommer på besøk.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.