Legg storbyferien til Tallinn

En knapp time med fly unna Oslo ligger Tallinn, hovedstaden i Estland. Estland og da særlig Tallinn som reisemål er fortsatt på vei opp, og man slipper horder av turister. Samtidig er det fortsatt et veldig billig reisemål hvor man får mye for pengene!

Ryanair flyr til Tallinn fra Rygge, mens Norwegian flyr fra Oslo. Billettprisene er veldig rimelige og med Tallinns lave prisnivå kan man få en langhelg i byen for en brøkdel av hva det koster å feriere i London eller Roma.

Panoaramabilde av Tallinn Foto:Ralf Roletschek /Wikimediacommons

Panoaramabilde av Tallinn Foto:Ralf Roletschek /Wikimediacommons

Tallinns fantastiske gamleby som heter Vanalinn er vel bevart og på UNESCOs verdensarvliste. Om sommeren er den godt besøkt, med mange på dagstur fra Helsinki. Hovedstaden i Finland ligger kun et par timers båttur unna og en dagstur dit kan enkelt kombineres med en ferie i Tallin. Gamlebyen bygget mellom det 15. og 17. århundre er kanskje Tallinns fremste severdighet. Den er såpass kompakt at den beste måten å komme seg rundt er til fots. Det tilbys guidede turer.

Gamlebyen i Tallinn, Vanalinn Foto:Ivar Leidus/Wikimediacommons

Gamlebyen i Tallinn, Vanalinn Foto:Ivar Leidus/Wikimediacommons

Det er også en rekke katedraler og museer å besøke i Tallinn. Spesielt interesserte kan besøke de gamle hovedkvarterene til KGB og oppleve litt av Sovjetunionens mystikk. Andre spennende steder å se er den botaniske hagen, dyreparken, eller tv-tårnet. Det er også flere strender i nærheten av byen som har fine temperaturer i sommerhalvåret.

Prisnivået i Tallinn er særdeles hyggelig, og et restaurantbesøk er betraktelig billigere enn hva vi er vant med i Norge. Utelivet i Tallinn er pulserende sett i forhold til størrelsen, og det er også billig å drikke ute. Utelivet er ikke lengre styrt av mafia og er nå helt trygt for turister, selv om det som alle andre steder er lurt å passe på verdisaker og liknende. Generelt er byen trygg, og de største farene for å bli lurt er enten i overprisede taxier eller på strippeklubber hvor ukjente avgifter plutselig kan dukke opp.

Tallinn kommer garantert til å bli mer populært i årene som kommer, men per i dag har man fortsatt muligheten til å leve og spise svært godt til en billig penge. Hvorfor ikke reise til denne litt ukjente destinasjonen, kun en time unna Norge?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.