Friluftstips til Danmarksferien

Det første vi mannfolk tenker når vi hører «Danmarksferie» er vel -foruten legoland og Løveparken- Carlsberg og pølser med gode ekstra e-stoffer i. Stress og kos kan man kanskje si, forhåpentligvis mest av det siste. Men fortvil ikke- man trenger ikke velte seg nedi et hav av pølser og øl for å ha gode minner fra Danmark- det finnes faktisk mange gode alternativer til tidsbruk for mannfolk også i Danmark. Jeg har her valgt ut noen alternativer jeg vil anbefale, noen kan kombineres med familetur, andre  passer nok best sammen med likesinnede….

GOLF
For de som liker lange køller og harde slag har Danmark mange muligheter- det finnes rett og slett en drøss med golfbaner i Danmark, og det enkleste er rett og slett å gi deg linken til en god side med oversikt etter område, kart mm Golf i Danmark

LAKSEFISKE
Litt ukjent for mange, men Danmark har faktisk flere elver med OK laksefiske, selv om det ikke er uten grunn det kommer tusenvis av dansker til Norske elver er flere av disse verdt et besøk. Kontrastene til Norske elver er stor, og det alene er verdt et besøk, elvene minner i stor grad om store bekker i åkerlandskap, de kan være litt vanskelige å se av og til faktisk pga vegetasjonen på åker og mark.
Les mer HER

SJØØRRETFISKE
Sjøørretfiske i Danamrk er viden kjent, og ikke uten grunn. Der vi i Norge må lete med lys og lykter etter uberørt strandsone med passene bunnforhold er hele Danmark en eneste stor Sjøørretgoplass, riktignok stikker deler av sandbunnen såvidt over vannet. Legg til at danskene er beundringsverdige når det gjelder kultivering og utsetting i bekker og elver for å holde fisket i sjøen igang, så blir det gøy! Mest kjent er kanskje øya Bornholm i Østersjøen, her kan man ha drømmefiske om man er heldig…..
Se bla BORNHOLMINFO

Ellers er det i Danmark mange gode muligheter for fiske etter «hvifisk», som f.eks karpe,brasme,karuss mm. Også abbor og gjedde må nevnes- det er rett og slett store muligheter…!

Se også min BILDEREPORTASJE FRA KARPEFISKE I DANMARK

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. karpefiske i danmark | Feriemoro.no

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.