Forsikring til hele familien lønner seg på tur

Selv om vi akkurat nå (mai 2018) har bedre temperaturer enn mange av de tradisjonelle destinasjonene, er det mange som ønsker å oppleve nye steder denne sommeren. Og som alltid er det selvsagt viktig å være forsikret når du skal ut på tur.

Det gode gamle ordtaket «ut på tur, aldri sur» får en ny betydning i disse dager. For et par år siden var norsk økonomi i en svært nedadgående trend. Dette har nå snudd, og nordmenn kan igjen få valuta for pengene i utlandet. Husk solkrem og reiseforsikring, og legg ut på tur!

Vinden snur
Skal du reise til utlandet i sommer, ser det ut som at du har hellet på din side – den norske krona blir sakte, men sikkert, sterkere etter oljekrisa for noen år siden og av andre ulike grunner. Ferien kan likevel fort bli svært dyr, dersom du glemmer å tegne reiseforsikring før avreise.

Vi anbefaler dessuten at du har en reiseforsikring hele året. Det er nemlig slik at en reiseforsikring er mer enn bare en «ferieforsikring». Faktisk vil du med en slik forsikring være forsikret straks du er utenfor eiendommen din. Med årlig forsikring oppnår du to store fordeler:

• Du slipper å tenke på dette foran hver ferietur
• Du får gjerne en billig løsning ettersom du binder deg for hele året

Det kan også være mange tusen kroner å spare på å sammenligne aktørene. En årlig reiseforsikring er gjerne noe et selskap spanderer ved at du bytter til dem. Vi anbefaler forsikre.no til sammenligning av forsikring.

Strandlivet
Det er relativt billig å reise til varmere strøk, og en paraplydrink på stranda i Hellas koster ikke skjorta. Dyrere blir det dersom du må ta i bruk gresk helsevesen. Må du få medisinsk hjelp, bør du ha en reiseforsikring som dekker nødvendige utgifter.

key west

Key West Foto: «Key West FL beach01» by Ebyabe – Wikimedia Commons

Reiseforsikring for alle
Har du tatt på spandertrusene og invitert hele storfamilien med på tur i sommer? Da kan dere sannsynligvis kjøpe en familiepakke når dere skal tegne reiseforsikring. Ikke glem forsikring til barna.

Også her vil vi påpeke at årlig reiseforsikring er relevant. Med familieforsikring får du en gunstig avtale som beskytter deg og dine. Og igjen; ikke bare på ferieturen, men gjennom hele året straks dere er ute av huset.

Lag budsjett
For å få ekstra valuta for pengene, kan det være lurt å lage et budsjett for selve ferieturen. Dette vil gi deg bedre oversikt, bedre samvittighet og ikke minst mer moro for pengene. Dette er spesielt viktig dersom dere er flere på tur, og pengene må «spres» på de forskjellige involverte.

«Københavns Havn (Copenhagen Port)» by Bob Collowân – Own work. Licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.