Forlokkende Key West Florida-reisetips

Fly

Fly til varmere strøk

Amerika er stort og forlokkende, spesielt forlokkende på oss nordmenn. Vi har alltid vært trukket til USA, enten det har vært som innvandrere på attenhundretallet eller nå som turister.

Selv drømte jeg alltid om å reise til Florida, den solvarme staten i syd. Og det var akkurat så stort og så spennende å besøke Florida som jeg hadde drømt om. Nå har jeg besøkt denne staten, og andre stater, flere ganger. Og man blir aldri mett på alle inntrykkene og opplevelsene, i hvertfall ikke mentalt. Mett i magen er en annen sak!

Vi landet på Miami International airport og tok oss videre med leiebil. Målet vårt var nemlig Key West, fire timers kjøring fra Miami. Dessverre svingte vi feil ved Florida Turnpike, og mistet skiltene til Key West av syne. En velvoksen politimann med pistol og batong i beltet ble redningen vår. Han tegnet velvillig opp veiene for oss, så vi kom oss i riktig retning igjen. Og da var det bare å følge hovedveien ned til Key West.

Key West er den siste øya av flere øyer som strekker seg fra sydspissen av Florida og ut i havet mot Cuba. Øyene er knyttet sammen av 42 broer og flere steder føles det som om du kjører i vannet siden veien går i samme høyde som vannet. Vi passerer typiske hus på påler, pelikaner som sitter på sine trestubber i vannet og er du heldig kan du se en og annen alligator. Du vil også se rester av jernbanesporene som en gang ble anlagt fra øy til øy. Jernbanen ble imidlertid ødelagt av en orkan i 1932.

Selve sentrum av Key West er ikke stort. Dette opplever du best til fots. Du kan også leie deg sykkel eller ta sightseeingtoget rundt til severdighetene. Den har holdeplass ved hjørnet Duval Street/Front Street. Duval Street er en av hovedgatene på Key West og strekker seg fra Mallory Square, hvor du kan oppleve de berømte solnedgangene, til Southernmost point i andre enden, det sydligste punktet i USA. Det er butikker på rad og rekke, små kunstgallerier, bakerier og egen hundebutikk med ferske hundkjeks i løs vekt. Jeg fant til og med en liten garnforretning her. Riktignok stive priser på garnet, men så har jeg heller aldri sett garn med perler og krystaller.

Aktiviteter er det mye av på øyene i gulfen. Du kan fiske, seile, snorkle, spille golf, besøke museer, handle, eller hva med en dag på spa? Valget er ditt, det er noe for både store og små.

Mallory Square tiltrekker seg store folkemengder som skal få med seg solnedgangen. Og det er vakkert når solen legger seg i vannkanten mot horisonten og brer utover sine vakre farger. Fra dette punktet kan du også se over til øya hvor Oprah Winfrey har en av sine mange hjem.
Mallory Square er et yrende punkt. Her kan du sitte på en av restaurantene og innta en drink eller et måltid ved vannkanten. Her legger også cruiseskipene til. Når cruiseskipene ligger til kai, merkes det godt i gatene. Turistene strømmer på, inntil skipene stikker til sjøs igjen og det blir noe mindre folksomt. Hønene og hanene spankulerer fritt rundt i området Mallory Square og bli ikke overrasket om du møter noen. De er vant til å bevege seg blant bilene og turistene og svært fotogene.

Sloppy Joe`s Bar ligger på Duval Street, baren som sies å være stambaren til Ernest Hemingway. Du vil også komme til hans hjem ved å svinge inn i Whitehead Street, hvor etterkommerne etter hans mange femtåede katter lever. Det var her han skrev de fleste av sine romaner.
Ellers er husene generelt på Duval Street vel verdt å se. Man føler seg hensatt flere hundre år tilbake, og kan formelig se hvordan herskap og slaver en gang levde i sydstatene. Ta deg tid til å svinge inn i sidegatene, det ligger mange vakre hus her også med hager og vegetasjon som er fantastisk.

President Harry S. Truman hadde sitt lille hvite hus på Key West. Dette er i dag et museum med en liten museumsbutikk. Ta en titt innom, i det minste for å fotografere Det hvite Hus.

Key Lime pie. Når du besøker Key West, er dèt en ting du ikke må gå glipp av! Limepaien selges i egne bakerier, blant annet på Duval Street. Denne spesialiteten av en limepai er en smaksbombe uten like! Jeg ble hektet ved første bit, og måtte tilbake flere ganger i løpet av dagene vi var på Key West. Noe som igjen gjorde store utslag på bukselinningen! Men det er ikke hver dag, eller hvert år, man spiser ekte Key Lime pie. Så ikke tenk vekt, men unn deg denne smaksopplevelsen!

Amerikanerne er kjent for god mat og store porsjoner. Det er mange gode restauranter og kafeer å velge mellom. Ta en titt på menyene og se hva som frister. Du får alt fra saftige hamburgere til frityrstekt konkylie. Jeg må innrømme at jeg ikke var vågal nok til å bestille konkylie, men kyllingen vi spiste slo alle smaksrekorder!

Vi bodde på Paradise Inn i gangavstand til Duval Street under vårt opphold på Key West. Et lite hotell, men med nydelig hage og bassengområde, og flotte suiter. Det finnes også store hotellkomplekser med egne badestrender.

Bryllup på Key West lar seg fint gjøre! En rekke hoteller og bryllupsarrangører hjelper deg med å lage det perfekte bryllupet for deg, enten du ønsker bryllup på egen strand, i en tropisk hage, på katamaran eller cruiseskip. Arrangørene setter sammen din bryllupspakke slik du ønsker den, enten du ønsker stort eller lite bryllup.

I følge legenden sies det at har du fått Key West sand i dine sko, vil du komme tilbake igjen og igjen. Og jeg kan bekrefte, ett besøk fører til flere!


forfatter

Edna Somerset er skribent og har nylig utgitt bakeboken Mammas glutenfrie bakst. Se http://www.outskirtspress.com/mammasglutenfriebakst

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Comments on Forlokkende Key West Florida-reisetips

  1. chris // juli 3, 2012 at 04:01 //

    Kjempebra! Eg og min kone har vært her snart ei veke allerede og det kan virke som at det kan verte fleire turer hit 🙂 parkeringsplasser er ingen problem nei 🙂

  2. monica olsen // juni 15, 2012 at 09:40 //

    Hei, flott info om key west 🙂 Lurte på hvordan det var med parkering i key west? er dette noe vi burde være obs på?

    Takk for svar!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.