Forhåndsbetal ferien med kredittkort

Kredittkortet er en trygg partner å ha i hende når du skal kjøpe varer og tjenester, for det er kun med denne betalingsmetoden at du er 100% sikret mot uforutsette hendelser.

Slike hendelser kan dreie seg om mye forskjellig, men som oftest handler det om at man enten blir utsatt for en svindel eller ikke mottar varen man har betalt for. Har du brukt kredittkortet ditt i stedet for ditt vanlige bankkort er du langt på vei sikret mot dette.

Forhåndsbetaling gjøres med kredittkort
Ofte må vi betale på forhånd når vi skal ha en vare eller en tjeneste og vanlige eksempler på dette kan være f.eks. kjøp av ferieturer eller billetter til en konsert. Vi betaler på forhånd, mottar billettene og reiser deretter på ferien. Ofte kan betalingen gjøres lang tid i forveien, men i tidsrommet fra kjøpet har blitt gjennomført til vi faktisk kan benytte oss av produktet vi har kjøpt, kan det skje mye.

Skulle for eksempel reiseselskapet du har bestilt ferien hos gå konkurs før du har fått avviklet turen kan du risikere å tape mye penger. Er den betalt med giro over nettbank er både ferie og penger gått tapt, men hvis du har betalt med kredittkort er situasjonen en helt annen.

Har man kjøpt en vare som ikke blir levert grunnet en konkurs har man i følge Finansavtaleloven rett til å kreve pengene tilbakebetalt fra kredittyteren. Det betyr i klartekst at du rett og slett kontakter banken som har gitt deg kredittkortet og krever pengene refundert. Du skal ikke lide av at selger har gått konkurs.

Har man for eksempel betalt en feriereise for familien er det snakk om forholdsvis høye beløp, og det er derfor unødvendig å gamble på at alt går bra. Gjennomfør selve betalingen med kredittkortet og innfri det utestående med én gang, og i hvert fall før den rentefrie perioden er over.

Hvis du ønsker å låne penger til ferien kan dette gjøres ved å søke om et forbrukslån. Årsaken til dette er at dette lånet har lavere rente enn kredittkortet, men du skal fortsatt benytte kortet til å betale med. Lånet kan du deretter benytte til å betale ned det du har utestående på kredittkortet.

Trygghet mot svindel
Å bruke kredittkortet er også svært fordelaktig når du skal handle i utlandet, og du sikrer deg da på lik måte som mot konkurser. Ved å bruke kredittkortet unngår du å blottlegge din egen konto, og du kan kreve pengene refundert hvis du blir utsatt for tapping av kontoen din.

Som kjent så er det banken som finansierer dine kjøp i første rekke når du bruker kredittkortet til å handle med, og regningen får du fra tilsendt i etterkant. Dette fører til at ditt eget bankkort og din bankkonto ikke kommer i uvedkommendes hender. Det blir derfor opptil banken å forfølge eventuelle kriminelle rettslig, samtidig som du naturligvis slipper å lide for pengene som har gått tapt.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.