Ferie på Kreta

Ferie på Kreta

Kreta har vært et veldig populært reisemål siden 1990 tallet og det fortsetter å være et av de mest populære feriemålene fopr nordmenn, faktisk er Kreta er et av de 5 mest populære reisestedene blant nordmenn. Kreta har mange fine badestrender, god mat og er billigere enn Norge. Du finner enkelt fly for 2000kr tur retur med hotell for 6000kr for 2 uker. Du kan ta buss fra flyplassen eller bestille taxi, det vil koste ca. 20 euro for 15min kjøring noe som er generelt.

Steder du kan besøke er Chania, Rethymnon, Heraklion, Ierapetra. De mest populære blant turister er Chania, Heraklion og Rethymnon. Chania tilbyr en vakker havn med gode restauranter like ved og alt fra rolige steder til skikkelig party rølpe steder. Heraklion er sett på som hovedsatden på Kreta. Et sted om du vil ha rolige omgivelser men også litt liv, er Rethymnon. Det går buss fra Chania til Ierapetra, Chania er helt vest mens ierapetra er øst. En tur fra en side til en annen på Kreta vil ta ca. 5 timer med buss. Kreta har en god vinkultur men dog så har ikke alkohol vært veldig mye brukt til å drikke seg full, så når turister drakk seg fulle før så ble det sett på negativt, men idag er dette annerledes og ungdommer drikker mye mer enn før. Et sted vi anbefaler er Hersonissos og Malia, dette er typiske party steder der det er mange turister, spesielt engelskmenn og barene er overalt. De stedene ligger halv time fra Heraklion og barene tilbyr mange flotte temaer, hvor mange barer har sitt eget musikk tema der du kan velge og vrake samt flotte badesteder. En liten advarsel om at i de stedene kan fylla ta litt overhånd så nok ikke best om mna drar med familie eller vil ha rolige dager. En annen historie var at noen ble anmeldt for å late som de var nonner og viste seg nakne, og ble sendt tilbake til England etter det. En øl koster på bar rundt 5 euro men noen steder er billigere. På butikker derimot kan du få en øl for en euro som tilsvarer 9 kroner. Et måltid kan du få for 20 euro, 200kr ca på en god restaurant og den kjente maten «gyros» kan du få for 3 euro -det er den som ligner på kebab.

Ifjor var det nesten rekord når det gjelder antall reiser fra nordmenn som reiste til Kreta. Kretas gjennomsnittstemepratur ligger på 35 grader midt på sommeren, noen ganger kan det bli veldig varmt og da kan det være godt med en badetur. Kreta har mange gode badestrender og mange morsomme og spennende butikker der du kan shoppe. Vi ønsker deg en god reise om du drar til Kreta!

Gjesteratikkel:
Artikkelen er skrevet av Andreas som har flere nettsider blant annet Refinansier boliglån

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.