Ferie i Paris

Man sier at Paris er en by man trenger et helt liv for virkelig å se og oppdage. Med stadig nye kafeer, lokale attraksjoner og markeder er det i hvert fall én ting som er klart: Enten du reiser på en weekendtur eller for en hel måned, så vil Paris holde deg opptatt.

Å fly til Paris, som for øvrig også er verdens mest besøkte by, trenger ikke koste mer enn et par hundrelapper om man er heldig og bestiller i god tid i forveien. SAS flyr deg vanligvis til Charles de Gaulle, en av verdens viktigste flyplasser, som ligger en 30 minutters biltur utenfor sentrum. Norwegian bruker en litt mindre flyplass, Paris Orly, sør for Paris, men med kun 15 km inn til sentrum og gode muligheter med buss og tog, er det heller ingen lang reise.

Når man er vel innkvartert, gjelder det å finne ut hva man skal benytte dagene sine til. Med alle severdighetene i Paris kan det fort bli vanskelig å velge hva man skal gjøre. Så for å hjelpe deg litt på vei, har vi valgt ut fire forskjellige attraksjoner som dekker noe av det man kan bruke dagene til.

Eiffeltårnet
Å reise til Paris uten å besøke det verdenskjente landmerket Eiffeltårnet, kan nesten kalles en synd. Det 324 meter høye tårnet hadde i 2002 hatt over 200 millioner gjester. Du finner både en restaurant og en snackbar på toppen, og på en klar dag kan du se 67 km ut over hele Paris.

Det kan være lurt å satse på et besøk her tidlig på dagen, da køene fort blir veldig lange og en kan risikere å vente i flere timer for å nå toppen på en travel dag.

Louvre
Louvre-museet er også vel verdt et besøk. Det er verdens mest besøkte museum og huser over 35 000 objekter, deriblant kjente malerier som Mona Lisa av Leonardo da Vinci. Bygget i seg selv er også verdt et besøk og var tidligere brukt som kongelig bolig før det ble gjort om til et museum som åpnet i 1793.

Eiffeltårnet, for mange symbolet på Paris Foto:Tristan Nitot/wikimediacommons

Eiffeltårnet, for mange symbolet på Paris Foto:Tristan Nitot/wikimediacommons

Katakombene
Katakombene i Paris er en noe spesiell severdighet, men de representerer en viktig del av Paris’ historie og er blitt en godt besøkt turistattraksjon. Det er eldre, underjordiske ganger som til sammen er flere hundre kilometer lange. Det var tidligere miner og tunneler fra romertiden som seinere ble benyttet som gravplass. De ble også brukt av den franske motstandsbevegelsen under andre verdenskrig, og deler av metroen går faktisk i noen av de eldre minegangene.

Disneyland Paris
Disneyland Paris er blitt et av de mest populære turistmålene i hele Europa, og hadde i 2013 nesten 15 millioner besøkende. I likhet med Disneyland i USA er det en massiv fornøyelsespark med egne restauranter og show, alt selvsagt inspirert av de velkjente Disney-filmene.

Paris, valgmulighetens by
Enten du er ute etter kulinariske opplevelser i regi av det storslagne franske kjøkken, om du er ute etter å se noen av historiens mest kjente kunstverker eller spenne deg fast i en heseblesende berg-og-dal-bane i Disneyland, så vil Paris, Lysets by, kunne tilby deg det og mye, mye mer.

Finn enda mer informasjon om reiser til Paris på Parisferie.no

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.