Enklere reise med barn

ferie

Reis effektivt og enkelt med barn

Det er mange som kvier seg for å ta med barna på feire når de er små. Mange spør seg om det i det hele tatt er verdt det, om barna får glede av det, og om det virkelig er en ferie når foreldrene blir slitne og sinte på utålmodige og viltre barn. Det er absolutt verdt det, så lenge man bare følger et par enkle råd for å gjøre reisen både effektiv og enkel.

Planlegg transportetappene

Transportetappene kan være noe av det vanskeligste når man reiser med barn. Men med god planlegging, kan disse bli en fryd for både foreldre og unger.

Det er en god ide å se for seg reiseruten på forhånd og planlegge hvor lang tid hver etappe kommer til å ta. Bryt opp turen i deler – reise til flyplassen, sjekke inn, sikkerhetskontroll, venting ved gate, fly, ankomst, passkontroll, bagasjebånd, taxi til hotellet. Fordel ansvaret for barnet eller barna underveis, slik at ingen av foreldrene blir for slitne.

Sett opp en tidsplan for transportetappene, slik at du vet når barna kan sove eller voksne tillate seg en blund. Jo lengre reise, jo viktigere er det å legge inn hvilestunder underveis også, så man ikke ender opp på hotellet helt utslitt og sover bort første dag i ferien sin.

Gjør turen enkel og moro

Ta med nok underholdning og leker til barna i en liten sekk som kan plukkes frem når som helst. Hva man bør ta med kommer helt an på barna, men gode tips er tegnesaker, små brettspill, nettbrett, musikk, bærbar spillkonsoll, kamera og lignende. Og glem ikke kosebamsen, sunn snacks som gulrøtter og epler og kanskje en god pute? Alt som vil gjøre turen litt mer behagelig for barna.

Ha også små leker med barna. Når man kjører bil er det en rekke billeker man kan leke. Å for eksempel velge sin favorittfarge og telle alle bilene som kjører forbi i den fargen fanger oppmerksomheten til barnet lenge. På fly må man sitte litt mer stille, men det er også lov å ta med barna ut på en liten rusletur gjennom radene. Kanskje kan man gå bak til flyvertinnene og spørre om man kan få et glass juice eller en kjeks?

Pakk riktig

Ta med minst mulig bagasje på turen, slik at dere har mulighet til å bære eller holde fast barna når det trengs. Trillekofferter med sete som barna kan sitte i fungerer kjempefint for de mindre barna (finn slike på rideoncarryon.no), da de kan trilles gjennom flyplassen og alle lengre transportetapper. En bæresele er veldig praktisk dersom du reiser med baby. Da har man armene fri, og babyen ligger behagelig inntil mor eller far, enten på mage eller rygg gjennom hele turen. Disse er perfekte for barnet å sove i også, så den kan være på hele turen igjennom.

Et godt pakketips er å pakke det man trenger, ta ut alt sammen også bare pakke ned 50% av det. Man kan vaske klær over alt, og man kommer jo uansett til å handle litt når man først er på feire. Prøv å begrens antallet kofferter til en per voksen, og heller ta med ryggsekk eller trillekoffert som carry-on. Større barn kan gjerne bære sin egen ryggsekk selv. Husk alltid å ta med klesskift til både store og små på flyet, man vet aldri hva som kan skje.

Viktigst av alt – kos dere

Dere skal oppleve noe nytt med barna, dere er en familie som reiser sammen ut på eventyr. Snakk om det dere føler, opplever og tenker underveis. Snakk om det dere vil gjøre når dere kommer frem. Gled dere over turen dere er på, og at dere er så heldige som får tid til å være sammen og bruke denne tiden sammen. Det er heller ikke dumt å planlegge litt organisert moro, mange feriesteder/operatører har tilrettelagt for barna med f.eks Bamseklubben til Star Tour og lignende aktiviteter. Så skal du se at det kommer til å bli en kjempefin ferie sammen med barna.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.