Det er varmt i syden!

Fly

Fly til varmere strøk

Det er sikkert mange i Norge som går med en liten drøm om å en eller annen gang flytte til syden. Men er det verdt det, bør du kanksje spørre deg selv før du selger unna hus og hjem og flytter sørover til varmere breddegrader.

Med en sommer som har inneholdt ikke så altfor mange dagene med over 25 grader og sol i Norge, er det helt sikkert fristende for mange å ta med seg kone, barn, hund og hva man måtte ha av familie og fylle opp kofferten for å flytte til sørlige breddegrader. Men du bør kanskje tenke deg om en gang ekstra så du er helt sikker på hva du gir deg ut på.

Ok, det å kunne bo i syden er egentlig helt suverent! Sånn i utgangspunktet våkner du opp til et sted mellom 18 og 23 grader på morgenen, du kan drikke kaffe på terassen hele året uten å måtte ta hensyn til verken snøspaden eller isskrapen, du blir etterhvert satt ut når folk snakker om vinterdekk, dunjakker og paraplyer. Slike ting blir etterhvert like eksotiske som nordlyset er for spanjoler, men er egentlig livet bedre hvis du ikke må måke snø før du reiser på jobben?

Etter mer enn 10 år i Spania er det vanlig å ta varmen og den tilsynelatende gode temperaturen for gitt. Men denne sommeren har det virkelig gått over alle støvleskaft. Seks (6!) hetebølger i løpet av sommeren er egentlig mere enn hva man skulle kunne akseptere! Jeg mener, vi kildesorterer både papp og plast, vi har satt inn sparelyspærer, vi kommer til og med snart kanskje til og innføre panting av tomflasker, så nå må vel disse klimaforandringene snart gi seg også for oss som altså har valgt å flytte til syden?

Det er sikkert helt feil å klage på slike ting som sand overalt til deg som leser dette her, ettersom du sikkert ønsker deg en varm vinterdag mer enn noe annet, men du skal vite at 9 måneder uten regn ikke er like fantastisk som det charterbrosjyrene liker å framstille det. Du vasker terassen på mandag, den er full av sand på tirsdag. Du begynner på nytt på onsdag, og igjen.. det samme skjer. Endelig blir det oppehold til helgen, og du gjør et nytt forsøk, før en ny hetebølge med calima som det heter, feier inn over Kanariøyene med sand, varme på over 40 grader og uholdbar luftfuktighet enda en gang…

Nei takke meg til den norske sommeren, med overskyet og kaldt vær! Du skulle bare visst hvor undervurdert det er å kunne ha på seg lange bukser av og til hvis man har lyst til det!

Forfatteren av denne artikkelen bor i syden og har for eksempel laget denne reiseguiden om Gran Canaria: , som inneholder tips om reisemål og aktiviteter, for de som ikke lar seg skremme av varmen og vil vite litt mer om kanariøya.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.