Bør du ta med kredittkort på ferie?

"Københavns Havn (Copenhagen Port)" by Bob Collowân - Own work. Licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons

De fleste nordmenn har allerede et kredittkort, og noen er flinkere til å bruke det mer aktivt enn andre. For noen så er kredittkortet ens beste venn, mens andre igjen bare har det som en reserve i lommeboken eller i en bortgjemt skuff. Hvis man er av den fornuftige sorten, som har en disiplinert økonomi, så er det svært mange fordeler å hente på å bruke et kredittkort aktivt. Spesielt når det kommer til ferie og reise. Hvis du lurer på hva et kredittkort er, les Wikipedia sin forklaring her.

Mange fordeler med kredittkort på ferie og reise

For et kredittkort har massevis av fordeler som et bankkort ikke kan by på. Den største fordelen av dem alle kjenner de fleste til – nemlig det at et kredittkort har reiseforsikring inkludert. De aller fleste kortene på markedet har denne forsikringen, men den gjelder kun dersom du betaler minst halvparten av reisen med det aktuelle kortet. Da vil både du og reisefølget ditt være forsikret allerede i det dere tar det første skrittet fra døren hjemme. En tilsvarende forsikring koster rundt 1000 til 2000 kroner per år dersom du skal tegne den i banken.

Med andre ord er det mye penger å spare på å benytte et kredittkort som har reiseforsikring når du skal på ferie. Det er dog ikke alle kredittkort som har denne avtalen, og vilkårene varierer, slik at det er viktig å lese seg opp på betingelsene slik at man faktisk er klar over hva forsikringen dekker. Men at det er fordelaktig å ha et kredittkort som har reiseforsikring – det finnes det ingen tvil over.

Sikker betaling på ferie med kredittkort

En annen årsak til å ta med seg et kredittkort på ferie, er at det anses som langt tryggere å betale med et slikt kort fremfor et bankkort. For det første så er man automatisk beskyttet av den norske kredittkjøpsloven når man benytter seg av et kredittkort. I den står det blant annet at det er banken som er økonomisk ansvarlig for eventuelle tap du måtte ha ved bruk av kortet, dersom du skulle bli utsatt for svindel eller lignende. Det er med andre ord en trygghet å ha på ferie, og vi anbefaler alltid at man lar bankkortet bli liggende i safen på hotellet.

Samtidig så kan det være en trygghet for deg selv å ha med et kredittkort på ferie. For hva gjør du hvis du mister bankkortet ditt og plutselig ikke har tilgang på penger? Da har du i alle fall et ekstra kort som kan benyttes. Det samme gjelder dersom du plutselig skulle bli trukket for en uforutsett regning, slik at du ikke har like mye penger på kontoen som du kanskje trodde i forkant av reisen. I stedet for å da leve på et stramt budsjett og ødelegge ferien, så kan man bruke et kredittkort for å finansiere det oppholdet.

Færre gebyrer og gratis uttak

Selv om det er gratis å bruke de fleste bankkort, så vil det være enda rimeligere å bruke et kredittkort. De beste kredittkortene på markedet har nemlig ingen gebyrer overhodet, verken når det kommer til varekjøp eller uttak i minibanker. Og det er spesielt på grunn av dette at vi anbefaler folk å skaffe seg et kredittkort for bruk på ferie og reise. Det er nemlig svært dyrt å gjøre uttak i utenlandske minibanker med de fleste norske bankkort, og derfor er det en vanlig trend at nordmenn tar ut store bunker med sedler som skal vare hele ferien.

Med et gebyrfritt kredittkort så slipper du å tenke på at det koster mye ekstra å gjøre uttak av kontanter, og derfor kan du gjøre flere uttak i løpet av ferien uten å bruke penger på gebyrer. Ikke nok med at du sparer penger på det, men så er det samtidig langt tryggere enn å gå rundt med store bunker med sedler når man kanskje skal befinne seg lenge på ferie. Husk bare å betale tilbake det du har brukt på ferie før rentene begynner å løpe, noe som sjeldent skjer før etter 40 til 50 dager.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.