Aktiver boligalarmen når du drar på ferie

ferie

Det er vel få ting her i verden som er så befriende som å kunne ta et velfortjent avbrekk fra hverdagens mas og kjas og simpelthen bare nyte slaraffenlivet på ferie. Enten det er på sjøen, i solveggen på hytta eller under palmene på en gylden strand på den andre siden av jordkloden, målet er det samme – å samle krefter til nye økter når du kommer hjem igjen.

Lag huskeliste
Har du først bestemt deg for å reise på ferie er det mye du må huske på. Skal du utenlands bør du sørge for at passet ditt fortsatt er gyldig, du må kanskje huske å bestille billetter, og du bør kanskje gå over garderoben for å se hva du har eller trenger av klær. Det kan også være lurt å sjekke hvilke lover og regler som gjelder dit du skal, og sist men ikke minst, sørg for at boligen er tilstrekkelig sikret når du reiser.

Forsvarlig sikring av bolig
Samme hvor du har tenkt deg, og hvor lenge du har tenkt deg å være der, er det å sikre boligen på best mulig måte alltid en betingelse. En ting er å rydde og vaske før avreise, en annen ting er de fysiske sikringene du kan foreta. Det er aldri feil å komme hjem til en grundig rengjort bolig, så man ikke behøver å ha det å tenke på. Betraktelig verre er det å komme hjem til innbrudd, eller enda verre, boligen har brent så det er, bokstavelig talt, ingenting å komme hjem til.
Derfor er det svært viktig å ha forsvarlig sikring av boligen, og et minimum bør være en kombinert brann og innbruddsalarm, og da aller helst av den typen som er tilknyttet en vaktsentral som enten varsler videre til enten politiet eller brannvesenet, ikke bare sender ut en egen vekter.

Husk å aktivere alarmen
Selv om det høres forholdsvis banalt ut, er det faktisk overraskende mange som glemmer dette, og derfor er dette et punkt som bør føres opp på huskelisten. Gjerne nederst, da det likevel skal være det siste du gjør når du reiser.
Har du en alarm som kan programmeres, og noen som skal sjekke boligen en gang i mellom når du er borte, kan det være lurt å avtale bestemte tider dette skal foregå på, så du kan slå av hele eller deler av alarmsystemet innenfor bestemte tider så det er «trygt» å gå inn for å sjekke. Skal boligen sjekkes flere ganger, og har flere innganger, kan man variere hvor og når det er skrudd av, så ingen eventuelle «luretyver» kan kartlegge aktiviteten og bryte seg inn innenfor samme tidsrommet.

Hold selv øye med boligen
Moderne alarmsystemer har også muligheter for overvåking enten via sms eller internett, så slik kan du også selv følge med på hva som foregår hjemme mens du selv er borte. Disse løsningene er perfekte i de tilfeller du kanskje har dyr eller andre ting hjemme det er viktig å følge med på, samtidig som det alltid er greit å ha en viss oversikt selv.

Kilde: Besteboligalarm

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.