5 grunner til å besøke Florida -«The Sunshine State»

Nordmenn reiser hyppigere til USA, godt hjulpet av nye direkteruter fra Oslo til steder som New York, Los Angeles og Fort Lauderdale. Spesielt Florida er en godt besøkt plass blant nordmenn og andre soltørste skandinavere. Her er fem grunner til at du bør vurdere den sørligste biten av USA som ditt neste reisemål.

1. Klimaet
På sommertid flyr man gjerne til steder rundt Middelhavet der det er ekstra varmt og godt. Men utenfor sommermånedene er det vanskelig å finne fristende temperaturer på vanlige turistplasser. Rundt Middelhavet er det ofte kaldt både i luften og i sjøen. På Gran Canaria kan man være heldig og få komfortable shorts-temperaturer, men vannet er forholdsvis kjølig. I Sør-Florida, derimot, er det sommer så godt som året rundt, der de kaldeste dagene midt på vinteren ofte tilsvarer en gjennomsnittelig sommerdag i Norge.

2. Attraksjoner

Florida er full av attraksjoner og severdigheter for turister. Den største er utvilsomt Disneyland i Orlando som har ikke mindre enn seks forskjellige parker. Ellers har du metropolen Miami, “USAs Venezia” Fort Lauderdale og småøyene Key West som strekker seg så langt sør at du kan ha Cuba på drøye 100 kilometers avstand. Foruten strand- og storbyliv er det også mulig å ta en sivbåt-tur i Everglades, der du kan få se slanger, fugler og ikke minst alligatorer på nært hold.

key west

Key West Foto: «Key West FL beach01» by Ebyabe – Wikimedia Commons

3. Enorme shoppingmuligheter
Sør-Florida har rikelig med kjøpesentere med både outlets og designerbutikker. Sawgrass Mills i Sunrise, som er USAs 7. største kjøpesenter, har over 300 utsalgssteder, inkludert rene merkebutikker som Michael Kors, Nike, Marc Jacobs, Lacoste og så videre.

4. Prisnivå
Mens New York og Los Angeles er kostbare destinasjoner der både hoteller og det generelle prisnivået er høyt, er Florida en forholdsvis billig destinasjon. Staten ligger midt på treet på prisindeksen, mens New York og California ligger høyt oppe på topp 10-listen over de dyreste statene.

5. Sport
Amerikanerene er gale etter sport. At fotball ikke er så populært i USA er ikke representativt for det generelle interessenivået for sport og konkurranse. I Sør-Florida finner du en bråte med lag som spiller i toppdivisjonen i sin gren. Florida Panthers spiller i NHL, Miami Dolphins konkurrerer i NFL, Miami Marlins er med i MLB og Miami Heat har vært et av de beste lagene i NBA fram til denne sesongen. I tillegg spiller Fort Lauderdale Strikers (eid av brasilianske Ronaldo) i amerikansk 2. divisjon i fotball, og drar gjerne 4000 tilskuere på hjemmekampene.

Norwegian flyr både til Orlando og Fort Lauderdale for en god penge hvis du er fleksibel og bestiller i god tid. Med SAS må du som regel innom New York eller et annet sted i USA.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Med cowboyer i Texas | Feriemoro.no

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.