10 ting man kan gjøre i Amsterdam

Her er ti ting du kan gjøre i Amsterdam på ferie, Amsterdam er en fantastisk by med en flott blanding av eldre og ny bebyggelse, rolige bydeler og pulserende uteliv…

Utforske kanalene:
Amsterdam er kjent for sine vakre kanaler, og en båttur langs disse kanalene er en flott måte å oppleve byen på. Du kan også leie en kajakk eller prøve å stå på paddleboard for en morsom aktivitet på vannet.

Besøk museene:
Amsterdam er hjem til mange flotte museer, inkludert Rijksmuseum, Van Gogh-museet og Anne Franks hus. Disse museene gir deg en unik innsikt i kunst, historie og kultur i Amsterdam og Nederland.

Sykle rundt i byen:
Amsterdam er en sykkelvennlig by, og det er mange steder å leie sykler. Det er en morsom måte å utforske byen på og se alle de forskjellige nabolagene og det er vanligvis mye raskere enn taxi/trikk/buss.

Smak på lokal mat:
Amsterdam har mange flotte restauranter og kafeer som serverer lokal mat. Prøv noen tradisjonelle retter som poffertjes, bitterballen og stroopwafels.

Besøk blomstermarkedet:
Amsterdam er kjent for tulipanene sine, og blomstermarkedet er et flott sted å besøke for å se på alle de vakre blomstene. Du kan også kjøpe frø og løker for å ta med deg hjem.

Amsterdam

Amsterdam Foto: Chait Goli via Pexels.com

Gå på shopping:
Amsterdam har mange forskjellige butikker og markeder å besøke, inkludert Albert Cuyp-markedet og De Negen Straatjes. Her kan du finne alt fra vintage klær til unike suvenirer.

Besøk Vondelpark:
Dette store grøntområdet er en flott plass å slappe av og nyte naturen. Det er også mange kafeer og restauranter i nærheten, så du kan ta en pause og nyte en drink eller matbit.

Besøk Red Light District:
Dette er et av Amsterdams mest kjente områder, og det er en opplevelse å gå rundt og se på alt som skjer. Det er også mange barer og klubber i området, så det er et flott sted å gå ut på kvelden.

Utforsk nabolagene:
Amsterdam har mange forskjellige nabolag, og det er verdt å utforske dem alle. Hvert nabolag har sin egen unike stil og atmosfære, og det er morsomt å gå rundt og oppdage alle de forskjellige butikkene, restaurantene og kafeene.

Besøk en kaffebar:
Kaffebarer er en stor del av Amsterdam kultur, og det er mange flotte steder å prøve. Her er noen av de mest populære kaffebarer i byen:

Coffeeshop Baba: Dette er en av de mest populære kaffebarer i Amsterdam, og den har en avslappet atmosfære med god musikk og en hyggelig innredning.

Barney’s Coffeeshop: Dette er en annen populær kaffebar i Amsterdam, og den har et bredt utvalg av hasj og marihuana tilgjengelig, samt god mat og drikke.

The Bulldog Coffeeshop: Dette er en av de eldste kaffebarer i Amsterdam, og den har en stor og koselig atmosfære med en flott uteservering.

Grey Area Coffeeshop: Dette er en annen populær kaffebar i Amsterdam, og den har en av de beste utvalgene av hasj og marihuana i byen.

De Dampkring: Dette er en annen populær kaffebar i Amsterdam, og den er kjent for å ha blitt brukt i filmen Ocean’s Twelve. Den har en flott atmosfære og et bredt utvalg av hasj og marihuana.

Katsu Coffeeshop: Dette er en mindre og mer intim kaffebar i Amsterdam, og den er kjent for å ha et utmerket utvalg av hasj og marihuana.

Prix d’Ami Coffeeshop: Dette er en av de største kaffebarer i Amsterdam, og den har en stor og koselig atmosfære med en flott uteservering.

Abraxas Coffeeshop: Dette er en annen populær kaffebar i Amsterdam, og den har en koselig og avslappet atmosfære med god musikk og en hyggelig innredning.

Merk at mens hasj og marihuana er lovlig i Nederland, er det viktig å huske på at det bare er tillatt i spesielle «kaffebarer» og at det er ulovlig å bruke det på offentlige steder. Det er også viktig å være ansvarlig og følge de lokale lover og forskrifter når du besøker kaffebarer i Amsterdam.

Tips:

Storbyferie Amsterdam
Reiseråd Nederland

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.