10 slott man bør besøke i Paris

Det er mange vakre og historiske slott og palass i Paris, og det kan være vanskelig å velge hvilke man bør besøke. Her er en liste over 10 av de mest interessante og imponerende slottene i Paris:

Versailles-palasset: Dette var en gang residensen til franske konger og dronninger og er nå et museum og en av de mest besøkte turistattraksjonene i Frankrike. Her er flere Paris tips

Versailles i Frankrike Paris

Versailles Fott: Joan Costa via Pexels.com

Louvre-museet:

Dette er et av verdens største og mest berømte kunstmuseer og har en imponerende samling av kunstverk fra ulike epoker og kulturer, inkludert en del av palasset i seg selv. Louvre-museet er et av verdens mest kjente kunstmuseer og ligger midt i Paris, Frankrike. Det har en imponerende samling av kunstverk fra ulike epoker og kulturer, inkludert malerier, skulpturer, antikke gjenstander og arkeologiske funn.Museet ble grunnlagt i 1793 og har siden den gang blitt utvidet og renovert flere ganger for å romme stadig flere kunstverk og besøkende. Museet har nå over 380 000 kunstverk i samlingen sin, og er en av de mest besøkte turistattraksjonene i Frankrike.
En av de mest berømte kunstverkene som er utstilt på Louvre-museet er maleriet Mona Lisa av Leonardo da Vinci. Dette maleriet tiltrekker seg tusenvis av besøkende hver dag og er en av de mest ikoniske kunstverkene i verden. Andre bemerkelsesverdige kunstverk på museet inkluderer Venus de Milo, en antikk gresk skulptur fra 100-tallet f.Kr., og Nike of Samothrace, en gresk skulptur fra 200-tallet f.Kr. som representerer seiersgudinnen Nike.
Louvre-museet tilbyr også midlertidige utstillinger og spesielle arrangementer gjennom året, som fokuserer på spesifikke temaer og kunstnere. Det er også flere restauranter og kafeer på museet, som gir besøkende muligheten til å nyte mat og drikke mens de utforsker de utrolige kunstverkene.
Besøkende som ønsker å besøke Louvre-museet kan kjøpe billetter på forhånd på nettet for å unngå lange køer. Det er også en god ide å planlegge besøket og velge ut hvilke utstillinger og kunstverk man ønsker å se på forhånd, ettersom museet er stort og det kan ta lang tid å se alt.

Palais-Royal: Dette er et imponerende palass og hage som ligger midt i Paris, og er kjent for sine vakre arkitektur og fontener.

Château de Vincennes: Dette er et middelalderkonglig slott som ligger like utenfor Paris, og har en imponerende arkitektur og vakre hager.

Château de Fontainebleau: Dette er et av de største slottene i Frankrike og har en rik historie, med mange kongelige som har bodd der gjennom århundrene.

Château de Champs-sur-Marne: Dette er et vakkert palass fra det 18. århundre, som ligger like utenfor Paris, og er kjent for sin elegante arkitektur og vakre hager.

Et siste Chateu: Château de Malmaison: Dette var en gang hjemmet til Napoleons første kone, Joséphine, og har en rik historie og vakre hager.

Hôtel de Soubise: Dette er et imponerende palass fra det 18. århundre, som nå huser det franske nasjonalarkivet, og er kjent for sin vakre arkitektur og historiske betydning.

Hôtel de Ville: Dette er et imponerende bygning som fungerer som rådhuset i Paris, og er kjent for sin vakre arkitektur og historiske betydning.

Château de Saint-Germain-en-Laye: Dette er et vakkert slott som ligger like utenfor Paris, og er kjent for sin historiske betydning og vakre hager.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.