10 reisemål i Frankrike du bør besøke

Frankrike har en rik kulturarv og er kjent for sine mange berømte turistattraksjoner og landemerker. Her er noen av de mest populære franske severdighetene:

Eiffeltårnet i Paris: som nevnt tidligere i linket artikkel , er dette et av verdens mest kjente landemerker og en av de mest besøkte turistattraksjonene i Paris.

Louvre-museet i Paris: Dette er et av verdens største og mest berømte kunstmuseer og har en av de mest imponerende samlingene av kunstverk i verden, inkludert Mona Lisa.

paris

paris

Notre-Dame-katedralen i Paris: Denne gotiske katedralen er en av de mest berømte og historiske bygningene i Paris og har overlevd både krig og brann.

Mont Saint-Michel: Dette middelalderklosteret er bygget på en klippeøya i Normandie-regionen og er en av de mest fotograferte severdighetene i Frankrike.

Palace of Versailles: Dette var en gang residensen til franske konger og dronninger og er nå et museum og en av de mest besøkte turistattraksjonene i Frankrike.

Disneyland Paris: Dette er en av Europas mest besøkte fornøyelsesparker og et populært reisemål for familier med barn.

Côte d’Azur: Denne vakre kyststripen i Sør-Frankrike er kjent for sine strender, luksuriøse hoteller og vakre landskap.

Château de Chambord: Dette er et av de mest berømte slottene i Loire-dalen og er kjent for sin imponerende arkitektur og vakre hager.

Cannes Film Festival:

Dette er en av verdens mest berømte filmfestivaler og tiltrekker seg hvert år kjendiser og filmmakere fra hele verden. Cannes Film Festival er en av de mest prestisjefylte filmfestivalene i verden, og tiltrekker seg hvert år en rekke kjente filmskapere, skuespillere og filmelskere fra hele verden. Festivalen arrangeres hvert år i byen Cannes, som ligger i Sør-Frankrike, og varer i rundt to uker i månedsskiftet mai/juni. Festivalen ble første gang arrangert i 1946, og har siden den gang blitt en årlig begivenhet for filmindustrien og filminteresserte. Hovedformålet med festivalen er å presentere nye og innovative filmer fra hele verden, og å gi filmskapere en plattform til å vise frem sine verk og møte publikum og andre bransjefolk. Under festivalen vises det en rekke nye og eksperimentelle filmer i forskjellige kategorier, blant annet spillefilmer, dokumentarer og kortfilmer.
Det deles også ut en rekke priser, inkludert den prestisjefylte Palme d’Or, som tildeles den beste spillefilmen i hovedkonkurransen. I tillegg til filmvisninger og prisutdelinger, arrangeres det også en rekke andre arrangementer og aktiviteter under festivalen. Det er blant annet vanlig å se kjente skuespillere og filmskapere på den røde løperen under åpningsseremonien og andre viktige arrangementer. Cannes Film Festival har en enorm påvirkning på filmindustrien og har vært en kilde til oppdagelse av nye talenter og innovative filmer i over 70 år. Festivalen er også et viktig sosialt og kulturelt arrangement, og gir besøkende en unik mulighet til å oppleve den franske rivieraen på sitt beste.

Marseille: Dette er en stor havneby i Sør-Frankrike, kjent for sin rike historie, kultur og gastronomi. Det er også et populært reisemål for båtturer og vannsportaktiviteter.

Tips:

Offentlig reiseinformasjon Frankrike her

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.