10 matretter man bør prøve i Frankrike

paris paris

Frankrike er for mange mest kjent for sine mattradisjoner og sine viner. Her er 10 franske matretter du bør prøve:

Coq au Vin: en kyllingrett som er stekt i rødvin, med sjampinjonger og bacon.

Bouillabaisse: en fiskesuppe som kommer fra Marseille-området. Den har en rik smak og er ofte laget med forskjellige typer fisk og skalldyr, dette er en hinsides god suppe og noe av det beste med den er at den er aldri heeelt lik den forrige du spise for det vil alltid være litt variasjon i råvarene som brukes!

Ratatouille: en grønnsaksrett som består av aubergine, squash, paprika, tomat og urter. Den er perfekt for vegetarianere.

Quiche Lorraine: en salte pai som er fylt med bacon og ost. Den kan spises varm eller kald og er perfekt til lunsj eller middag.

Escargots: snegler som er stekt i smør og hvitløk. En klassisk fransk delikatesse. Dette har ingenting med våre skogssnegler å gjøre bare så det er sagt!

Boeuf Bourguignon: en gryterett som er laget med oksekjøtt, rødvin, sjalottløk, gulrøtter og sopp. Denne har jeg prøvd å lage selv, med et mørkt øl og det ble MEGET godt faktisk! Oppskrift Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon Foto: Eget foto

Crème brûlée: en dessert som består av en kremaktig pudding som er toppet med et lag av karamellisert sukker. KAnskje verdens «vanligste» restaurant dessert og det er det en grunn til altså…

Cassoulet: en gryterett som har bønner som hovedingrediens, og som ofte inneholder forskjellige typer kjøtt, som f.eks. svinekjøtt, andekjøtt eller pølser.

Confit de Canard: en andrett som er stekt i sitt eget fett. Den er ofte servert med poteter og salat. Vi er ikke så vant med det i Norge men det er godt med and

Tarte Tatin: en eplepai som er opprinnelig fra Sologne-regionen i Frankrike. Den er bakt opp ned og toppet med karamellisert sukker og smør, minne rlitt om en glorifisert eplekake kan man kanskje si!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.