Storbyferie København på 7 timer

I det fergen fra Oslo har lagt til kai i København har dere 7 timer på «å gjøre byen». For å unngå at tiden blir brukt opp til å vase rundt på Strøget i timesvis må dere planlegge godt, men hva skal dere prioritere?

Her gir vi våre anbefalinger til en rundtur hvor dere får sett mange av Københavns severdigheter før dere igjen sitter på fergen tilbake til Oslo… (Bare husk gode sko!)

Den Lille Havfrue

Fra fergen følger dere Amerikakaj ned til Langelinie. Der sitter HC Andersens legengardiske eventyrfigur og venter på dere. Fremdeles trist på grunn av sin ulykkelige kjærlighetshistorie.

Kastellet

Fra Havfruen kan dere velge å følge havnen videre, eller gå veien om Kastellet. Langs den vestlige delen av Kastellet er det en fin tursti som går på vollene. Etter Kastellet går dere tilbake til havnen og mens dere går i retning av Amalienborg kan dere nyte synet av Operaen på andre siden av havnebassenget.

Amaliehaven

Neste severdighet på ruten er Amaliehaven. Københavns nyeste park er strengt anlagt med symmetri og rene linjer, og er en fin inngangsport til Amalienborg.

Amalienborg

Nå har dere ankommet det royale Københavns episenter, Amalienborg. Her bor dronningen og prinsgemalen i et av palæene, mens kronprinsen med sin familie bor i et annet palæ. Det er adgang inn til Amalienborg i museet. Inngangen er det ikke noe problem å finne, bare se etter køen 🙂

Marmorkirken

I fortsettelsen av aksen Operaen – Amalienborg ligger den elegante Marmorkirken. Gå en runde rundt og se på den storslåtte arkitekturen og de mange fascinerende statuene. Hvis kirken er åpen, kan dere eventuelt ta en tur inn – den er nemlig ikke mindre storslått på innsiden. En tur opp i tårnet er også en mulighet. Utsikten er upåklagelig, men dere kan også spare utsiktsturen til Rundetårn.

Rosenborg Slott

På denne turen rekker dere dessverre ikke å gå inn i Rosenborg Slott for å se slottets indre og de danske kronjuvelene. Men dere får god tid til å nyte parken Kongens Have med sin vakre beplantning og dere får nyte slottets eventyrarkitektur. Fra den vestlige delen av parken ser dere over til neste mål for rundturen; Rundetårn.

Rundetårn

Observatoriet Rundetårn er et fascinerende byggverk med sin spiralgang opp tårnet. Dere vil krysse deres egen akse 7,5 ganger på veien opp, og får muligheten til å se lokumet som er benyttet av mange av Københavns store tenkere…

Fra toppen av Rundetårn får dere utsikt over så og si hele København.

Christiansborg Slot

Fra Rundetårn følger dere Købmagergade rett ned til Christiansborg Slot hvor det danske storting holder hus. Det er et imponerende byggverk og siste stopp før lunsj i Nyhavn. Veien videre går langs Christians Brygge til det spesielle Børsen-bygget, og så Havnegade ned til Nyhavn for en lunsj.

Nyhavn

Legendariske Nyhavn, kjent for sine mange tvilsomme elementer gjennom ett par hundre år. Riktignok også bosted for mange av Københavns mer prominente borgere, som for eksempel HC Andersen, men mest kjent for de mer lysskye virksomhetene. Nå er det cafeer, restauranter og barer som gjelder, og det er riktig hyggelig å sette seg ned og spise lunsj på en av de mange uteserveringene. Eventuelt kan dere gå til Den Sorte Diamant og nyte en lunsj på uteserveringen der.

 

Strøget

Etter lunsj er det bare å sette nesa retning nordvest igjen, forbi Kongens Nytorv og rett opp til Strøget med sine mange butikker. De store danske kjedene ligger side om side med internasjonale designerbutikker.

Ta gjerne noen avstikkere i sidegatene også. Sidegatene huser blant annet danske up’n coming designere og interiørbutikker som får Visa-kortet til å gå varmt.

I enden av Strøget kan dere ta en kikk på Rådhuset, før dere snur og nyter litt mer av Strøget på veien mot fergen igjen.

Tilbake til fergen

Tilbake igjen på Kongens Nytorv kan dere velge om dere har mer krefter igjen i bena, og tar Bredgade eller Store Kongensgade til fergen. Der vil dere få se mer av Københavns imponerende arkitektur. Eventuelt går det shuttlebuss fra Magasin Du Nord tilbake til fergen. (Bussen er inkludert i fergebilletten.)

Denne ruten krever som sagt gode sko og normalt god «kondis». Tilbake på fergen vil dere nok kjenne København i bena, men ikke verre enn at dere kan nyte fergeturen tilbake til Oslo.

Mer om fergen Oslo-København kan dere lese på FergeTilDanmark.no: Ferge Oslo-København

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*