Storbyferie i Paris anbefales

Eiffeltårnet, for mange symbolet på Paris Foto:Tristan Nitot/wikimediacommons

Eiffeltårnet, for mange symbolet på Paris Foto:Tristan Nitot/wikimediacommons

Paris er hovedstaden i Frankrike og et av verdens aller mest besøkte reisemål. Paris er utvilsomt en av de vakreste byene i Europa, og er av svært mange ansett som verdens mest romantiske by. Paris er også et senter for mote, kultur og kulinariske opplevelser. Den har nest flest restauranter med Michelin-stjerner i verden og har fostret opp en rekke store designere, kunstnere og andre personligheter innen kultur og showbusiness.

Paris er en utrolig allsidig by med noe for de aller fleste. En rekke verdenskjente severdigheter som Eiffeltårnet, Triumfbuen, Notre Dame og Louvre befinner seg i Paris. I tillegg kan man vandre langs Seinen eller handle i Champs-Elysées. Paris er verdens mest populære storby med hele 45 millioner besøkende i året.

Klimaet i Paris er generelt bra med varme somre og ikke alt for kalde vintre, og det blir sjelden under null grader. Våren og sommeren er allikevel de beste årstidene å besøke Paris på, varme sommerdager og storby er ikke alltid den beste kombinasjonen. Det er svært enkelt å komme seg til Paris med direktefly fra flere norske byer. Paris har tre store flyplasser og Charles de Gaulle er den største og viktigste.

Det er enkelt å komme seg rundt omkring i Paris. Byen har et særdeles godt t-banesystem, men det er også veldig flott å rusle rundt. Trafikken er rimelig kaotisk, og å leie bil anbefales ikke for turister vandt til det norske trafikkbildet! I tillegg kan man ta diverse båter langs Seinen; en fantastisk måte å se byen på samtidig som man kommer seg dit man ønsker. Taxi er forholdsvis billig i Paris og også et alternativ. Engelsk er ikke veldig utbredt i Paris og litt franskkunnskaper skader ikke. På de mest populære turiststedene klarer du deg uansett fint med kun engelsk. Lokalbefolkningen setter imidlertid stor pris på at utlendinger prøver seg på noen enkle fraser på deres språk.

Frankrike er viden kjent for sitt kjøkken og sin vinproduksjon, og Paris er intet unntak. Restauranter i alle prisklasser tilbyr det ypperste fra det franske kjøkken. Utallige hyggelige kafeer gir mulighet for en pust i bakken med lokale bakevarer og kaffe. Mat er ikke spesielt dyrt i Paris og man er garantert å spise god mat med god drikke til nesten uansett hvilket budsjett man forholder seg til.

Man kunne skrevet en hel bok om alt det er å gjøre i Paris. Her kommer allikevel tips om noen av de aller mest populære turistattraksjonene. Disse stedene er naturligvis svært populære, så smør deg med tålmodighet! Det kan fort være et par timers ventetid på å få komme inn i for eksempel Louvre-museet.

Verailles-slottet
Et spektakulært slott i utkanten av byen. Noe man er nødt til å få med seg i løpet av en tur til Paris. Tidligere hjem for Louis XVI og Marie Antoinette.

Eiffeltårnet
Eiffeltårnet er for mange selve symbolet på Paris. Opprinnelig en gave fra USA. Ta heisen helt til topps og opplev en fantastisk utsikt over hele byen.

Notre Dame
Kjent blant annet fra ”Ringeren i Notre Dame”. Nydelig gotisk katedral.

Sacre Coeur
En kirke på toppen av Paris´ høyeste punkt. Gir en flott utsikt over byen.

Louvre-museet
Hjem til det verdenskjente maleriet Mona Lisa, i tillegg til mange andre.

Picasso-museet
En stor samling av bilder fra en av historiens største kunstnere.

Glem ikke at Paris har fler egode fotballklubber, deriblant PSG- les mer om fotballferie i Paris her. Frankrike arrangerer jo også Fotball EM 2016 absolutt en tid man bør vurdere et besøk!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. De mest populære storbyene 2013 | Feriemoro.no

Leave a comment

Your email address will not be published.


*