Storbyferie i Manchester

Manchester ligger nordvest i England, og har rundt en halv million innbyggere. I Manchester med områdene rundt bor det ca. 2,5 millioner. Selv om den ikke er Englands nest største, ser mange på byen som Englands ”andre by” etter London. Opprinnelig er byen en typisk industriby, men mye har skjedd i de senere årene. Byen er i dag mer moderne enn hva som var tilfellet tidligere. To av Storbritannias største universiteter ligger i Manchester, og det er over 86.000 fastboende studenter.

Manchester Town Hall Foto: Mark Andrews /wikimediacommons

Manchester Town Hall Foto: Mark Andrews /wikimediacommons

Man kan vanskelig komme utenom fotballen når man beskriver Manchester. Manchester United og Manchester City kommer begge fra byen, og spesielt førstnevnte er kjent over hele verden. I 2002 var byen vertskap for Commonwealth Games, som førte til at en del av byen ble omgjort til det som kalles Sportcity, hvor blant annet Manchester Citys hjemmebane ligger.

Manchester er en vennlig by med mange innbyggere fra ulike deler av verden. Chinatown i Manchester er et spennende og ganske ungdommelig område med kinesiske butikker, varer og restauranter. Byen har også rykte på seg for å være liberal og svært vennlig stilt overfor homofile. The Village, eller Gay Village, huser mange av byens mest populære utesteder, og har en stor homofestival hver august. I The Village er det også mange gode restauranter det er verdt å sjekke ut.

City of Manchester Stadium Foto: Alfonso Jimenez /wikimediacommons

City of Manchester Stadium Foto: Alfonso Jimenez /wikimediacommons

Manchester Town Hall er et imponerende byggverk som vitner om byens storhet under den industrielle revolusjon. Dette bygget brukes ofte i tv-serier der det forestiller Westminster. Et langt mer moderne bygg er The Lowry. Dette ligger langs vannet og inneholder alt fra kafeer og restauranter til gallerier.

Market Street er en lang gågate med en rekke butikker. Her finner du gode restauranter og en rekke ulike varer – men det er ikke stedet for den som reiser på budsjett, her er det mye å bruke penger på! En godt bevart hemmelighet i Manchester er Chetham´s Library and School of Music, som er landets eldste offentlige bibliotek. Bygget er fra 1421, biblioteket fra 1655. I dette bygget satt Engels og Marx og diskuterte på 1800-tallet. Et annet spennende bibliotek er John Ryland´s Library, med en utrolig samling manuskripter fra e rekke kjente verker. En tur opp til hovedrommet er essensielt. Museum of Science and Industry har gratis inngang. Dette prisbelønte museet har en rekke ulike utstillinger og passer for de fleste. For de fotballinteresserte er Manchester United Museum and Tour på Old Trafford obligatorisk. Les mer om Fotballtur til Manchester her.

For nordmenn kan kanskje Manchester være litt i skyggen av spesielt London, men byen bør allikevel være et spennende reisemål for mange. Det er også lett å kombinere en tur til Manchester med et besøk i Liverpool, som ligger i nærheten, eller hvis man skal reise videre inn i Wales.Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*