Storbyferie i Liverpool

Liverpool Foto:wikimediacommons Liverpool Foto:wikimediacommons

Liverpool er helt på grensen størrelsesmessig til å kalles en storby i Europeisk sammenheng, men vi lar det gå med tanke på byens mange severdigheter og rike historie. Liverpool forbindes først og fremst med to ting: fotballaget og The Beatles. Fotballturer for å se Liverpool spille på Anfield Road er nok årsaken til mesteparten av turismen fra Norge, men det er ikke den eneste grunnen til å besøke Liverpool.

Et av historiens mest populære band kom fra Liverpool, og dette bør man utnytte når man er i byen. The Beatles Story er det eneste museet i verden som er helt og holdent dedikert til gruppen. En selvskreven destinasjon for alle Beatles-tilhengere, men også spennende for alle som er glade i musikk og kultur. En ekstra spesiell opplevelse er The Beatles Fab Four Taxi Tour som er en guidet, personlig tur til barndomshjemmene til medlemmene av bandet.

Liverpool Foto:wikimediacommons

Liverpool Foto:wikimediacommons

Den andre av Liverpools to mest kjente attraksjoner er fotballklubben Liverpool FC. Klubben har en enorme tilhengerskare over hele verden, og spesielt mange i Norge. Billetter til kamper er tilgjengelig så lenge man er villig til å betale godt…. Uansett kan man få en omvisning på klubbens hjemmebane Anfield Road, eller handle effekter i klubbens butikk. Lillebror og ”folkets klubb” i byen er Everton FC. Klubben har færre supportere utenfor England, og er mindre suksessfull enn Liverpool. Kampene på deres hjemmebane Goodison Park er ofte utsolgt så det lønner seg å bestille billetter tidlig. På banneret under kan du bestille billetter (og hotell evt) til Liverpools og Evertons kamper:

Museer som kan anbefales er blant annet Merseyside Maritime Museum og International Slavery Museum. Her kan man se byens maritime historie, og få et innblikk i slavehandelen som foregikk. The Albert Dock ligger langs elven, og er et spennende område med flere butikker, museer og gallerier. En båttur gjennom byen er å anbefale da man har perfekt utsikt til flere kjente bygninger, blant annet The Liver Building, The Cunard Building og The Port of Liverpool Building. Dette området er på UNESCOs verdensarvliste.Liverpool har to kjente katedraler; Liverpool Cathedral og Liverpool Catholic Metropolitan Cathedral. I førstnevnte kan man gå opp i tårnet og få en nydelig utsikt over byen, og det er gratis inngang. Også den andre katedralen er det gratis å gå inn i, og begge byggene er historiske severdigheter.

I 2008 åpnet Liverpool One, et enormt shoppingkompleks med over 150 butikker. Det er derfor ikke nødvendig å reise til London for å handle; mulighetene er svært gode også i Liverpool. Dette er en spennende by som tilbyr litt andre ting enn London, og som er mer ukjent for de fleste. Spesielt for fotball- og musikkinteresserte er byen en perfekt reisemål.

Liverpool og særlig havneområdet hadde for endel år siden et veldig dårlig rykte og var i sterkt forfall- så tok staten grep, det ble investerte milliarder og hele byen ble løftet opp til å bli en flott by med mange severdigheter og flotte områder å besøke.Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.