Storbyferie i Amsterdam

Amsterdam Foto:Massimo Catarinella/wikimediacommons

Amsterdam By Night Foto:Massimo Catarinella/wikimediacommons

Amsterdam er hovedstaden i Nederland, og landets kulturelle og finansielle senter. Amsterdam er kjent for sine mange kanaler og sitt Red Light District, samt en svært liberal narkotikapolitikk. La ikke RLD eller hasjen skremme deg, Amsterdam er ikke verre enn andre byer!

Amsterdam ligger kun en kort flytur unna Norge og er perfekt for en langhelg med venner eller kjæreste. Det er mye å gjøre i byen, enten man er interessert i et livlig natteliv eller mer kulturelle opplevelser. Det går flere direktefly fra Norge til Amsterdam.

Anne Franks hus er en trist, men viktig severdighet. Van Gogh-museet har den klart største samlingen av Van Goghs bilder og tegninger i verden, og en nødvendighet for alle med interesse i kunst. Amsterdam er full av gammel arkitektur og har en meget flott gammel del. Kanalene i byen stammer fra det 17. århundre, og en tur på en kanalbåt er en fin måte å oppleve byen på. Kanalene i AMsterdam består av ca 100 kanaler, 1600 broer og 90 øyer!

Kanal i Amsterdam Foto:wikimediacommons

Kanal i Amsterdam Foto:wikimediacommons

Amsterdams kanskje mest kjente turistområde er det såkalte Red Light District. På grunn av byens liberale holdning til prostitusjon er dette området fullt av strippeklubber og bordeller, men det er ikke et sted man nødvendigvis bør unngå. Det er mye politi der og generelt et trygt sted for turister å ferdes, men det er selvfølgelig smart å ta normale forholdsregler som i alle storbyer. Cannabis er lovlig for alle over 18 år i Amsterdam, og dette gjelder også for turister. Det kanskje litt misledende navnet ”Coffeshop” er kafeer hvor man kan kjøpe og nyte cannabis hvis en ønsker dette. Det er imidlertid ulovlig å kjøpe cannabis på gaten. Selv om politikken har blitt noe strengere i de senere årene, og antallet Coffeshops har gått ned, er det fortsatt svært mange igjen i Amsterdam. Utelivet i Amsterdam er svært livlig og det er en rekke utsteder og klubber i byen. Homoscenen står sterkt og det er mange utesteder for homofile. På tross av prostitusjon og lovlig cannabis er Amsterdam også et veldig fint reisemål for både familier med barn og eldre.

Amsterdam har et bra kollektivtilbud, mens passer også bra for rusleturer-og selvsagt sykling som nederlenderne jo er kjent for! Amsterdam er en kort flytur unna, unn deg selv et besøk!Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Comments on Storbyferie i Amsterdam

  1. Flott blogginnlegg om Amsterdam. En fantastisk flott by som absolutt bør besøkes. Den liberale politikken de kjører skjemmer heller ikke byen på noen som helst måte.

  2. Amsterdam – en av mine favorittbyer i Europa. 🙂

    Skulle gjerne hatt en litt utvidet artikkel, men denne gir nå et helt OK overblikk. Burde også nevne Amsterdam Arena hvor man kan se Champions League hvert eneste år.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. De mest populære storbyene 2013 | Feriemoro.no

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.