Sommer på Kypros

Sommeren i den historiske byen Paphos på Kypros er perfekt – ikke bare for å nyte solen ved svømmebassenget, men også for å nyte en rekke festivaler i denne pittoreske delen av Kypros.

Gå tilbake i tid med Festivalen for Antikkens Greske Drama, med innovative forestillinger av disse intense og dynamtiske skuespillene, satt opp av internasjonalt annerkjente teaterhus. Høydepunktet i årets festival må være en forestilling av Sofokles ‘»Oedipus Rex» av Zhejiang Beijing Opera. Fortellingen om kongen som opplever at verden rakner når han oppdager sin sanne identitet, og ikke minst hans kones, er spennende og gripende som noen en hvilkensomhelst thrillerfilm, og med en like blodig slutt for antihelten. Forestillingene finner sted i det gamle Odeon teater i Kato Pafos arkeologiske park. En flott mulighet til å oppleve noe kulturelt, som et avbrekk fra den stekende heten.

Den viktigste kunstbegivenheten er Pafos Afrodite Festival, og slottet i Pafos gjøres om til en opera i verdensklasse. I 2011 var det opera «Les Contes d’Hoffmann», (Tales of Hoffmann). Operaen følger livet og elsker av en poet som har dårligere hell med kvinner enn noen bosatt i Albert Square! Først faller han for drømmekvinnen som viser seg å være en mekanisk dukke, deretter en jente som synger seg i hjel, og deretter en kvinne som prøver å stjele sjelen hans. Og i bakgrunnen lurer det onde geniet, og en beskyttende muse i forkledning. Operaen inkluderer flotte låter, blant annet den berømte «Barcarolle duetten». I stedet for å blåse pengene dine på fester i Ayia Napa, hvorfor ikke prøve en opera i Pafos denne sommeren?

Ballett fans får deres tur på Odeon også, da Moscovia ballettensemble presentere svært hensiktsmessig «Night of Aphrodite» i juli. En hymne til gudinnen for kjærlighet og evig ungdom, Gudinnen av begjær, sensualitet og lidenskap, med musikk av Carl Orff som setter opp kor mesterverket «Carmina Burana» (det er musikken bak Old Spice-reklamen og X Factor dommernes dramatiske musikk!)

Og det er mer, mye mer, blant annet vinfestivaler, salsakonkurranser, og en spesiell seremoni for vintermånedene, siste etappen av Intercontinental Rally Challenge (IRC), og i november FXPRO Kypros Rally. Så, få mest mulig ut av sommerferien i Paphos i år med en festival eller to, og ha noe ekstra spesielt å skrive hjem om!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*