Perle og silkemarkedet i Beijing

Fly

Fly til varmere strøk

Beijing er en by spekket med høydepunkter for den jevne turist. Har du et ønske om å se historiske monumenter og ta et dykk inn i den kinesiske kulturen, så er det absolutt muligheter for dette. Svært gode muligheter faktisk. Men også den klassiske norske mentaliteten på ferie om at man skal shoppe mest mulig på kortest mulig tid er også mulig å oppnå – det har du perlemarkedet og silkemarkedet til.

Om du tror at du utelukkende finner perler på perlemarkedet og silketøy på silkemarkedet, så tar du feil. Det skal sies at kvaliteten på både perlene og silketøyet i Kina er i en klasse for seg selv internasjonalt, og at du også får kjøpt disse varene på nevnte markedet – men hovedsaklig blir det solgt falske merkeklær og forskjellige varianter av iPhone, iPad, mobiltelefoner og klokker her.


Perlemarkedet

For å ta perlemarkedet først; dette er et yndet sted for kvinnelige turister. I tillegg til å kunne kjøpe perler til spottpris, så får man også muligheten til å kjøpe en hel haug av falske merkeklær til kvinner. Markedene skiller seg ikke veldig fra hverandre, med unntak av øverste etasje der du finner perler.

Perlemarkedet ligger kun en 20 minutters taxitur unna den himmelske freds plass – gitt at du kjører utenfor rushtiden. Er du utaktisk med tanke på når du skal besøke dette enorme markedet, så må du regne med å bruke minst det tredobbelte for å komme deg frem. Perlemarkedet ligger veldig sentralt, noe som gjør at knutepunktene i trafikken også er svært aktuelle.

Silkemarkedet

Silkemarkedet i Beijing har veldig mange fellestrekk med det andre markedet. For det første er også silkemarkedet svært kommersialisert, og det florerer av falske merkeklær her. I tillegg har alle de ansatte blitt lært opp godt i engelsk, noe som tydelig virker som en forutsetning for å få jobb her. Vil anta at rundt 95-97 % av alle besøkende er vestlige turister på jakt etter noen «replica»-skjorter og andre tøy.

Det sies også at de falske merkeklærne på silkemarkedet er av bedre kvalitet enn de på perlemarkedet. Men her er også de ansatte litt hardere på prutingen, så kvalitet og pris gjenspeiler hverandre ganske greit.

Silke er det også nok av her på silemarkedet. Den gamle silkeveien gikk jo gjennom Kina i de gamle dynastiets dager, og denne tradisjonen har helt klart blitt tatt vare på fra mange av de kinesiskproduserende tøyfabrikkene. Du kan få en flott sydd kjole i ren silke for rundt 50-60 kroner, alt ettersom hvor god du er til å prute og hvor god kontakt du har med selgeren. Husk på at de som kan kinesisk vil ha en ekstremt stor fordel prismessig på disse markedene!

Husk at forskjellige land har ulikt lovverk for kjøp/innførsel av falske merkeklær, dette er den reisendes ansvar å sjekke .

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*