Med cowboyer i Texas

Texas er kanskje ikke den første destinasjonen nordmenn ville valgt å reise på ferie til. Men Texas har faktisk mye mer enn ørken og ødemark å by på. Faktisk vil en ferie til Texas kunne bli den beste ferien din noensinne!

Hele staten Texas er større enn Frankrike, så det er et veldig stort land. Mange forbinder Texas med ørken og cowboyer, og selv om det fremdeles finnes noen cowboyer her, er det faktisk mindre ørken i Texas enn det er grønne, frodige sletter. Landet spenner helt fra Mexico i sørvest til Louisiana i øst, med Oklahoma, Arkansas og New Mexico som naboer i nord. Denne store utstrekningen gjør Texas til en spennende smeltedigel mellom ulike amerikanske kulturer og folk.

texas

Opplevelser av de sjeldne

Skal du reise til Texas bør du ta turen innom Johnson Space Center – selve NASA som ligger like utenfor Houston. Det er her magien skjer, og det var her kommunikasjonen gikk til Armstrong da han var første mann på månen. Et sted man må besøke når man er i Texas. Texas byr også på flere nasjonalparker som ikke bare har en natur du aldri har sett maken til, men også et rikt dyreliv der du blant annet kan se bjørner, krokodiller og selvfølgelig klapperslanger. Dallas og Austin er også byer som er verdt et besøk og som klinger kjent i de fleste nordmenns ører. Austin er kjent for sitt rike kulturliv, og da spesielt musikken som kan høres spilt over hele byen i de sene nattetimer. Dallas er velkjent fra tv-serien med samme navn, og her finner du mange av de persontypene man kjenner igjen fra serien. Dallas sin skyline med over 200 skyskrapere er også helt unik og lett gjenkjennelig.

Spis som en ekte Texaner

I Texas er de glad i kjøtt, og spesielt grillet kjøtt. Her kan du boltre deg i restauranter som spesialiserer seg på egne grillretter, og de mest populære er de som utvikler sine helt egne grillsauser. I Texas griller de så godt som alt, og det kan stå klapperslanger, ekorn og beltedyr på menyen. Men det vanligste er likevel godt, mørt oksekjøtt. Ta frem habanerosausen og nyt en sterk sørstats pulled-pork steak sandwich eller bruk barbeque sausen på de nygrillede spareribsene du får servert. På ferie i Texas kan man unne seg litt ekstra godt i matveien, men det finnes selvsagt alternativer for både vegetarianere og de som ønsker å spise sunnere. Hvis du ønsker å kombinere Texas-mat med kunst, musikk og mye mer-besøk Texas State Fair -en av verdens største festivaler!

Ta et avkjølende bad i Mexicogulfen

Det er lett å glemme at Texas har en lang kystlinje som strekker seg helt fra Mexico til Louisiana. Langs kysten er det mange små bukter som beskytter mot bølgene fra havet, og her finner du noen helt utrolige strender. Er du i Houston kan du ta turen til Galveston, som er en populær liten resort og badeby. I Galveston kan du tilbringe late dager i solstolen eller slå ihjel tid på shopping i store outlets og kjøpesentre. Du finner også et stort utvalg hoteller og gode restauranter, så vel som fornøyelsesparker, museer og badeland. Her finner man altså noe for en hver smak, selv om Houston og storbylivet bare ligger noen timer unna. Helt æst i Mexicogulfen treffer man på en annen feriefavoritt- Florida.

Helt cowboy i Texas

Cowboyer er det som har satt Texas på kartet, og fremdeles er det mange som driver kvegdrift og store rancher rundt omkring i denne store delstaten. Mange gårder inviterer besøkende, og for en symbolsk sum vil du få lov til å komme og se hvordan kvegdriften går for seg – her snakker vi stor skala! Man kan også være med på rodeo, eller prøve å ri sin egen hest med fullt cowboy utstyr. Det vil være som å reise inn i en filmkulisse. Flere av de store, ærverdige ranchene holder også åpent for publikum, slik at man kan få et spennende blikk inn i hvordan sørstatslivet var for de rike og mektige på 1700-tallet.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*