Lure ting å ha med seg på reise

Når man skal ut å reise så er det mange ting som er lurt å huske på å ta med seg. Mange av disse tingene, som pass, medisiner, billetter og forsikringsbevis husker man som regel. Men det er en del andre forslag som man som kan være lurt å vurdere i hvert fall. Her er noen av dem.

En ekstra sterk (men lett) rem av nylon til kofferten din koster ikke stort og tar liten plass, men kan være utrolig nyttig dersom låsen på kofferten skulle ryke. Og det hender av og til. Bagasje kan få røffere behandling enn vi setter pris på når de lastes på og av fly noen ganger. En slik rem kan også være nyttig til mange andre ting på reisen. Særlig dersom du pakker den sammen med en rull sterk tape og noen strips. Mye du kan fikse på egenhånd da.

En liten GPS-tracker eller sporingstracker som det også kalles, kan også være hending å ha med seg på reise. Enten du bruker den til sporing av bagasjen din dersom den skulle bli stjålet, eller lar barn og andre i reisefølget ta med seg en slik dersom de skal ut en tur på egenhånd. Selv om de kanskje er aller mest viktig for sporing av bortkommende gamle, demente eller barn i reisefølget så kan de også gi trygghet til alle i følget. Husk at trackere må skrues av på fly.

koffert

En skikkelig vekt for veiing av bagasjen kan spare deg for mye penger. Mange av oss liker å handle med seg suvenirer hjem når de er ute og reiser. Men overvekt på fly kan fort bli veldig dyrt. Med en liten bagasjevekt i bagasjen slipper du å lure på det før du kommer til innveiingen.

En liten dagssekk er veldig smart å ta med seg. Veldig nyttig når du bare skal på litt, eller en tur på stranda. Tar veldig liten plass.

Et annet triks som jeg lærte meg den gangen jeg ferierte rundt i Europa på motorsykkel, var å pakke med meg det mest slitte undertøyet og sokkene jeg hadde. Så var det bare å kaste det etter hvert som det ble møkkete. Mer bagasjeplass til ting jeg kjøpte underveis.

Fotoapparat husker de fleste å få med seg på ferie, men hva med ekstra minnekort. Ikke alle steder du får kjøpt det rundt i verden. Og det kan være lurt med mange små, enn et stort, for skulle kameraet bli stjålet så vil du allikevel ha andre kort med bilder. Ta gjerne med en ekstra harddisk også så du kan ta back up underveis. Jeg tar alltid med meg minst to.

Og ikke minst. Husk å ta med deg godt humør og en positiv innstilling. Det er lite som kan måle seg med det når det kommer til å ha en vellykket ferie.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*