Luksusferie for voksne i Barcelona

Det hjelper litt, men ikke nok, med luksushoteller og gode restauranter, dersom destinasjonen ellers er kjedelig. Skal man først bruke mye penger på en luksusreise, bør destinasjonen også by på en rekke andre ting enn bare mat og seng. Barcelona er en av favorittene blant nordmenn, og det er det gode grunner til.

Dersom du ønsker deg på storbyferie, skal det vanskelig gjøres å finne en like spennende by som Barcelona. Om lommeboka tåler det, og du går for luksusvarianten, har byen absolutt alt du trenger til å føle deg som en filmstjerne i noen dager. Det blir neppe billig, selv om man er vant til norske kostnader. Likevel er det en god del å spare på å bestille i god tid før man reiser. En luksusferie i Barcelona er noe de fleste som reiser som par virkelig kan nyte når man reiser uten barn. Her kan du lese noen tips om de viktigste valgene, nemlig hotell og restauranter.

Bo som en filmstjerne

I Barcelona er det spesielt to hoteller som utmerker seg, blant mange luksushoteller, dersom du skal på storbyferie til denne herlige byen. Du ser begge to under innflygningen. Hotel W Barcelona ligger helt i strandkanten, perfekt plassert og gir deg tilgang til både storby og badeliv. Rommene er overdådige med panoramavinduer som gir utsikt ut over havet. Restaurantene på hotellet serverer mat av ypperste klasse og byr på alt du trenger av spa, barer og egen nattklubb. Det beste er likevel tilgangen til stranda og eget svømmebasseng, der du kan late deg i timevis og lade batteriene til en spennende kveld på byen. Hotel Arts Barcelona er den andre høyreiste bygningen du ser, litt nord for Hotel W. Foruten å ha enkel tilgang til stranda, skilter hotellet med fem restauranter i toppklassen. Eget spa i 42. etasje er også en lekkerbisken. Sliter du med å finne frem, ligger hotellet rett ved siden av den kjente arkitekten Frank Gehry’s skulptur av en fisk.

Barcelona Foto:Sergi LArripa/wikimediacommons

Barcelona Foto:Sergi LArripa/wikimediacommons

Mat i verdensklasse

Når du først tar på deg spanderbuksene og bor på luksushotell, må du selvsagt spise den beste maten også. Hotellene har som nevnt perler av restauranter, men det finner du over hele byen også. Mange er stjernegrossister i Michelin-guiden og virkelig verdt et besøk. ABaC, som også har en liten hotellavdeling i toppklasse, er en av disse. Restauranten ligger i den gamle amerikanske ambassaden og kan skilte med hele 2 stjerner i nevnte guide. Vil du ha tapas i luksusklassen, velger du for eksempel Tickets. En annen klassiker som er verdt å prøve er Koy Shunka. Barcelona kan skilte med hele 20 restauranter (per 2014) med én stjerne, og fire med to, i Michelin-guiden. Med et vell av gallerier, spennende arkitektur, råflotte barer og kaféer i tillegg, er byen som skapt for en luksusferie for voksne. Flytiden er heller ikke avskrekkende for oss nordmenn, og bestiller du hotell og fly tidlig, er det mye penger å spare.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.